arcuèlh

dilluns, de novembre 22, 2010

Perqué ai pas de television

La diferéncia ambe la ciutadanetat e ièu, es que, per me, me sembla sempre un pauc un autre monde quora ai l’«astrada» de duèrbe la television, en çò d’un amic pendent una dimenjada o dins la familha (pas encara ligada a la TNT).

Trapi sempre los programas simplistas, levat ARTE-TV, ambe un pauc l’inquietud qu’aquesta tanben tombèsse dins la manipulacion politica, medica, sanitària, geopolitica, consumerista, diplomatica, lingüistica, etc. ; zo cal dire.

Alara quora legissi sobre Rue 89 aiçò :

Pulvar Rue89 22112010

Es clar que lo sistèma politic francés nos passeja per la television, e gràcia a un sistèma plan orquestrat :

- es un sistèma que se declara liure e que s’autoproclama liure, mas qu’es lo mai sovent incapable d epausar las bonas questions al òmes politics dins los estúdios.

- es un sistèma qu’es influenciat de mai en mai pel sistèma militarista, car la television aquò còsta car.

- es un sistèma que se farà sonque la votz del mai fòrt, perqué tot es organizat aital, per enganar la populacion, aquela d’Occitània en particular.

(Comentari sense aver de pagar per zo far, es lo modèl dinerièr de Rue89 ; ai la costuma de crompar lor revista, de qualitat) Donc es pas sonque Pulvar que, en preventiva, cal eliminar de la vista dels pòbles de França, es simplament la television francesa, e sos programas politics, o quitament de divertissament a còps. E demandar a la populacion d’organizar encontres politics fòra dels sistèmas partidocratas (son pas totes sovietics, mas son sul modèl qu’es estat lo mai mediatizat), per ne saber mai.

Atencion : vos cal pas enganar, la television dicha regionala fonciona sul meteis modèl, es antidemocratica. Es prejudiciable al ment politic balançat, a l’umanitat.