arcuèlh

divendres, de juny 10, 2011

Metz : plataforma de la Kulturé de la mediocritat… europèa.

La cultura de l'aver (finança) del Luxemborg (lo grand grand Luxemborg) arriba en Catalonha, coma en país colonizat. Lo Luxemborg es a dos passes de Metz (origina de la companhia de bus), es la plataforma del netejament financièr europèu. La finança europèa passa en granda partida per aquel Estat-parita oficial de l’Euròpa.

mediocritat

La promocion aquesta es prepausada per una companhia qu’amaga pas qu’es un “Invest” … Un Envog Invest, ambe una adreiça a Metz e una inscripcion al registre de comèrç a París.

La mediocritat parla anglés (per la finança internacionala) e francés (pels clients), e alara exporta SA Kulturé en Catalonha, coma s’èra un país colonizat. I a pas una prepausicion de Kulturé que fosquèsse catalana…

La prepausicion es tanben per un public belga francofòne, se la cultura francofòna en Wallònia es aiçò, comprèni perqué los Flamands pòdon aver enveja d’independéncia.

La prepausicion es adreiçada als joves de 16 a 25 ans, una formacion a l’avenidor europèu… Se vei alara la novèla Eurasmus de la “cultura” de la finança. Se podrà alara constatar que los parents que mandan los dròlles aquí, an abandonat de transmetre la cultura de lor familha e de lor comunautat, per l’imposar economicament a Catalonha. E benlèu que sobre l’aficha s’amaga d’autres comèrçes que podèm pas listar aquí, e que segurament “agrada” als parents… financièrs o pòst-financièrs (lo Marròc tanben parla francés per comerçar en Catalonha).

Dins aquelas condicions, que segurament farà jamai  conéisser la cultura catalana, al grope de perduts del comèrç de vacanças mediòcras, podèm assegurar que l’Union Europèa es mal partida, e l’idèa d’independéncia dels Catalans serà jamai acceptada per un public que lor fabrica de simplismes e de mediocritats a la carta.

La migracion aquela es sense cap interès, levat aquel d’una finança que s’assegura un public d’esclaus, lo mai estupid potencial, e de mediocritat per damorar al poder contra los pòbles, e se servir de la moneda publica per sobreviure dins una societat en crisi economica grèva, tot en criticar los páures de non vóler collaborar a-n aiçò.

Soi malastrosament segur que los Mossos d’Esquadra auràn segur mens de vigiléncia contra aquel public…

retalhada