arcuèlh

dijous, d’agost 27, 2015

Entrevista d'en Roger Torrent candidat #JuntsPelSi a Girona

Aquela entrevista es estada faita en Cerdanha, Èguet, al entorn de 12h30. Roger Torrent èra un dels convidats per explicar lo procèssus politic que se desvolopa actualament en Catalonha (Principat de Catalonha) - la conferéncia èra co-organizada, pro plan organizada, per RPS e ALE-EFA dedins lo contèxte estiuen de l'universitat d'estiu dels partits dits "régionalistes" de l'Estat francés ; èrem en Cerdanha costat francés.
Los tres A de la basa de las questions que pausèri, son per completar la conferéncia, malgrat la qualitat dels representants dels partits regionalistas de l'Estat francés fautava 3 punts ligats a la letra A (soi çaquelà estonat qu'un representant del Partit Occitan i aguèsse pas pensat) : A coma associacions de ciutadans catalans per l'independéncia (Suma-te, ANC, AMI, Òmnium Cultural e Associacions dels Catalans de l'exterior), A coma Aran e donc Aran dab Occitània, e lo darrièr A es Andòrra dedins la Comunautat dels Territòris Pirinencs.
Lo tecnician èra Joan-Pau Capdecoma, e l'adobament tecnic tanben, malgrat lo vent fresc que donava un bona esperança de polit temps, dos passes de Puigcerdà, suls tucs prèp de Font-romeu en Catalonha del nòrd.