arcuèlh

dilluns, de setembre 21, 2015

Diluns es...Festival de las faussetats e amenaças espanhòlas

Es sempre amusent de veire çò que los Espanhòls fan al vesin del nòstre Sud d'Occitània, de catalonha del nòrd e de Sud-Occitània, çò que fan en campanha electorala en Principat de Catalonha, «democraticament per cambiar la resulta de la campanha electorala, e dels castigs que dúran dempuèi 2010.
Dissabte a debutat ambe las associacions bancàrias, que fins ara an res fait que ajudar lo govèrn PP de dialogar ambe l'independentisme catalan (veire bilhet precendent).

Trista Espanha, perqué anuèch es lo festenal de las afaussetats e amenaças espanhòlas, avèm una concentracion en una jornada de totas las amenaças ancianas, res de novèl donc. Polònia lo programa umoristic a reviscolat sus Twitter un vièlh programa d'evangelistas del Partido Popular (PPE al Parlament Eurpèu, = UMP ou Les Républicains) venguts explicar la fin del monde ; an benlèu rason es la fin d'un monde, d'aquela Espanha imperialista sul continent europèu... La fin de l'espaci territorial qu'a acabat ambe lo reialme de Castilha e Aragon per èstre transformat, pels napoleonistas (los militars franceses que mantunes èran collaboracionista del Lemosin e qu'an encara nom de plaça a Lemòtges), en reialme borbon de Espanha que castiga Catalonha dempuèi sègles, 1714.

Donc vos ai fait la lista qu'ai poscut veire, n'i un per cada jorn de la setmana que damora per arribar al grand jorn, 27S :
 
El Barça fòra la liga d'Espanha ; segur que se la liga francesa vei arribar El Barça per competir, diràn pas non .... Mas l'UEFA dirà qué ?
 
La Banca d'Espanha -editriça de bilhets- a autant de poder que la Banca Centrala Europèa ; donc a l'independéncia la sola causa que la Banca d'Espanha podrà far es poirrit l'entrada de la Banca de Catalonha dins lo ceucle de las bancas reconeguda per la BCE ; e pels € en circulacion, lo poder madrilenc anirà los cercar en Catalonha independenta ?
 
Las pensions de retiradas son pagadas pels salariats del meteis temps que son pagats als salariats, i a pas renda de las costisas ; pel moment es lo salariat catalan que paga fòra de las pensions dels Espanhòls ; per contra, se caldrà pausar clarament lo problèma de las pensions dels Espanhòls qu'auràn pas pro de cotisas purament espanhòlas (electors del PP-PSOE-Ciutadans-PODEMOS) per las pagar en Espanha sense Catalonha ...
 
Una botiga de Barcelona, e tanben creatriça de botiga en Euròpa vòl partir ; quí la vòl remplaçar quand la plaça serà voida ?
 
Lo «grand» mut dempuèi 2010, cap del govèrn de als faussetast e amenaças, lo Mariona Rajoy explica als Catalans que l'aprèp 27S dels independentistas serà l'ex-URSS o l'ex-Iogoslàvia, segur que vòl explicar que los Russes -en Ucraïna totparier- an fabricat las meteissas guèrras que los Sèrbs e que los Espanhòls faràn parier ? Un grand democrata ambe l'armada a costat, sèm al XXIen sègle (!) espanhòl... Sabi pas se lo ròtle del dictator anti-europèu d'Ordegan serà pas cambiat per un «grand» Rajoy ! Los Catalans an paur, segur.... O alavètz las bancas prendràn lo poder a Madrid en campanhiá de la filha d'un ancian ministre de Franco ?
 
Una pichoneta companhiá telefonica espanhòla, Telefónica, assegura qu'es indispensabla en Catalonha; A Puigcerdà Orange es installada, e a clients tanben ; e ia d'autras companhiás installadas ; benlèu que los Catalans traparàn, en sobre, tanben un concurrent japonés, chinés, o francés, per la remplaçar ; un pauc coma las bancas espanhòls que se son reveladas anti-independentistas dissabte maitin a l'ora de sortida de als armadas de als casernas coma del temps de Franco.
Ingenioses Catalans pensan que tot aquò son amenaças, e ne vòlon veire la realitat del mercat que son e que cal pas abandonar, vist la mapa de las usanças de las cartas de crèdit de l'estiu passat.
 
Ai oblidat los sindicats madrilencs que se son revelat pas melhor que las bancas espanhlas, o un lo deputat europèu madrilenc Iglesias, PODEMOS, qu'infòrma que fa companha electorala en Catalonha (en plaça del cap de lista normal) «dins un país diferent qu'aquel que coneis» Espanha !
Ai oblidat tanben lamença de sortir de l'Union Europèa ; al moment que lo migrants de l'Orient Mejan arríban sul continent europèu, 7 milions de Catalans seràn sortit de l'Union Europèa ? Benlèu que los Catalans an enveja d'èstre una novèla Norvèja, prendre lo camin d'Anglatèrra, o del Danemarc, o de la Confederacion Helvetica ...

L'Assemblea nacional de Catalunya respond punt a punt a cada còp, an totes los dorsiers en mans, e totes los tèmas plan trabalhats ; los dorsiers semblan pas èstre coneguts del govèrn de Madrid. Mas aquí avèm un festenal-Festival del diluns de las faussetats e amenaças espanhòlas fàcia a Catalonha, e vist lo ròda de nèu que davala dels Pirinèus, ròda del #JuntsPelSi, sembla que lo festenal ajuda a aumentar lo nombre d'independentistas, jà numeroses.
La darrièra amenaça arriba de la pòsta espanhòla ; de costuma la pòsta assegura lo pagament de las oras suplementàrias per las eleccions, eleccions espanhòlas que se podiá votar per correspondància. Donc, i aurà un pilòt de letras que la distribucion serà pas finalizada abans lo 27S, e donc comtablizada ; la pòsta espanhòla acaba donc de signar lo seu suïcidi logistic e lo seu ròtle d'entrepresa publica dins lo futur Estat republican catalan.
Lo bilhet d'un Internauta catalan que circula : 
 
«Mai juec brut
Companhs, los trabalhadors del Corrièr an recebut l'òrdre qu'aquela setmana serà interdit de far oras suplementàrias ni podràn trabalhar en serada.
Jamai s'èra estada presa mesura similara pendent una setmana ambe eleccions al mièg. Mai juec brut perqué pòt frenar que los vòts per corrièr arribèssen a las taulas electoralas a temps per poder èstre comptabilizadas. Mòtl grèu ||*||
Fasètz seguir, que cadun posquèsse assabentar del juec brut que nos fan.»
20h00, lo 27 de setembre de 2015 serà donc un grand jorn per Catalonha vist l'inquietud dels Espanhòls.