arcuèlh

divendres, d’octubre 16, 2015

Colèra contra la justícia dita francesa

La justícia .... francesa !
Donc sabiam la diferéncia entre la justícia pels militants-païsans FNSEA e los militants-sindicalistas Coordination Rurale o Confédération Paysanne. La FNSEA a assegurat una politica PAC de mèrda, e sobretot un servici aprèp-venda electoralista al PSf e a l'Unióñ París Madrid o Les Républicains. Per contra a la CGT, malgrat aver sostengut d'annadas e d'annadas lo suïcidi francés nuclear, lo sindicalisme CGT d'Air France trapa una diferéncia de classa (la basa marxista tòca encara) tanben : 
Es una pensada de classa sul modèl marxista, en foncion dels pòrtas-fuèlhas, serà jutjat diferentament ; o sabèm en Occitània, i a una placa dins una cort del capitòli qu'explica çaquelà qu'i a una diferéncia oblidada pels Parisencs de la CGT d'Air France... Mas i a una autra diferéncia que sembla pas èstre clara pels militants-sindicalistas de l'imperialisme jusridic francés, la diferéncia de pèl culturala e lingüistica. Car dins lo camp FN se sètz membre de la casta jacobina, francesa, de «race blanche» (de lenga matèrna catolica) o païsan sindicalista e candidat FN en Occitània, i aurà una diferéncia ! L'Occitan aurà de se presentar en justícia e de se levar d'ora (coma de costuma çaquelà) quand la polícia o vendrà cercar !

E çaquelà aurà pas las camèras de las televisions parisencas aquel jorn de presentacion publica al palatz de justícia agenés ! Aquel sindicalista de la Coordination Rurale interessa los mèdias parisencs sonque quora l'enjòc es parisenc, e las eleccions d'un aprèp-truand-fiscal socialista demissionari del govèrn.
Los mèdias parisencs fan de television regionalista d'expansion en difusion sus l'impèri republican francés ; 13TV -independentista espanhòla d'expansion numerica en Catalonha-, ela difusa un dissabte «de reflexion», dissabte abans lo 27S, abans un jorn que l'independentista votarà majoritariament per l'independéncia, 13TV difusa un programa de 4 oras en vrespada de dissabte sul tèma anti-independentista sense cap vergonha, nimai sense lo mendre castig de la justícia televisuala espanhòla.
Camèras pertot en Occitània mas pas de las TV parisencas, pas cap redaccion parisenca d'iTele (quitament del Petit Journal) o de BFMtv :
Bon, la colèra passada, en esperar d'aver justícia occitana, un real resson popular per la dignitat occitana e la bandièra estelada al modèl catalan, podrèm cridar al ministèri de la justícia, lor farà de ben, bona sentat politica a París de legir la vòstra pròsa «citoyenne», en francés o en occitan, aquela pròsa esperada de nacionalitat occitana e de ciutadanetat francesa. Bon agradarà pas al FN, mas sabèm pas encara çò que lo FN ne pensa, digun lor a demandat dedins l'occitanisme, ni ieu tanpauc !
Èra una pausa abans de tornar en Agenés, un país de mai en mai FN quora l'esquèrra ten pas las promessas e la dreita liberala prepausa candidat del Crèdit Abricòl, per una colèra suplementària ligada a la lenga occitana.
I cal creire que la République française es autanpan democratica que l'espanhòla del XXIen sègle.... 

-°-
Mas tot es possible un jorn, quitament en République française ... e sobretot quand París escota mai la violéncia bombica que la ciutadanetat ; las formacions juridicas dels ancians presonièrs politics còrses a las règlas de las justícias francesa ajuda.... Mas la lenga, es pas l'assegurança d'una justícia francesa per totes !