arcuèlh

dimecres, d’abril 06, 2016

Sénat, quand i a pus d'argument politic

L'espòli fiscal es acceptat pel Sénat francés ; es encara utile lo Sénat ?
Quí paga lo Sénat per aver un train de sénateur ? Lo Sénat sap çò qu'es l'etica politica ? Cal susvelhar los ciutadans, mas pas los elegits ? Aquò se sona ... ancian regime !

  Jacobin e TV de propaganda TV del Sénat, l'assemblèa la mens utila de fRança.
 
Se cal pausar, coma ciutadans franceses, la gestion d'Occitània es una delegacion de poder jacobin e cada occitan paga per cada accion menada per París (quitament la mai estupida per l'avenir d'Occitània), de quina manièra lo Sénat es utile per l'ensemble de la societat, o puslèu de quina manièra lo Sénat es pas una maquina a fabricar una plutocracia dangierosa per la societat.

I a pas de politica publica en Occitània, sense Estat francés (car lo sistèma politic occitan o demanda pas), alara cal suportar aquel personal politic jacobin qu'escupís sus l'argent collecti dels Occitans que s'en va a París per las gestions jacobinas de l'Estat centralista.

Cap estudi de la Business School of Economics  de Tolosa a mesurat l'espòli fiscal francés en Occitània ; sembla que lo Sénateur aquel nos ajuda a argumentar per l'aver.

L'antidemocracia, la malautiá politica francesa, a un nom : LE SÉNAT

Incompeténcia e personal politic jacobin, d'esquèrra aquel e del Sénat tanben : ligam aquí.