arcuèlh

dimarts, d’octubre 25, 2016

escupir sobre la populacion e la far pagar lo sistèma

Lo jacobinisme a un regularitat de la noblesa del XVIIIen sègle a quí avèm -dins l'istòria- copar lo cap en 1789. Aquela novèla elita a las seunas escòlas pagadas pel sistèma del mercat-Estat-nacion francés, un Estat prigondament jacobina, elonhat ontologicament de las realitats, e que s'autreja diplòma qu'an pus cap valor que l'autoproclamacion que son de la meteissa familha per governar los inocentàs pòbles de fRança. Alara es pas estonent de veire que de la realitat, la vida de cada jorn, las elitas republicanas del XXIen sègle, ne son fòrça elonhats. Lo Copé crompa chocolatina a 10 cents ... alara que la populacion la crompa a 1€ ! L'elita parisenca, jacobina es elonhat a un escalon de 90% per rapòrt a la realitat occitana.

90 % de l'activitat fiscala dels mèdias en fRança es una activitat parisenca. Aquel elita contra-ròtla los mèdias per rendre sord de l'accumulacion de nòtas de premsa seleccionada los pòbles pas educats per destriar. Qui se podrà estonar que l'Estat fabrica jamai mèdias autonòmes en region, mas nos daissa pagar una redevença sense aver dreit de contra-ròtle dels pòbles, pòbles que fan aital pròva de sotmission e la potinga lor sembla plan, van votar a cada eleccion...

colonialisme jacobin republica imperialista.

Demandatz als quadres de totas las entrepresas publicas o privadas, e al personal politic del jacobinisme que fan "economia" o renda desfiscalizada e personalizada sul mercat-Estat-nacion, dedins las entrepresas o dedins las institucions publicas e que se cúran per escupir sus totas las populacions occitanas, bearnesas e nissardas, còrsas e bretonas (5), alsacianas, lorrenas e neerlandesas, peitavinas e picardas, vendeanas e santongesas, bascas e savosianas, goadelopeanas e martiniquesa, dels pòbles de Guinana e de Kanaki, ciutadans de La Réunion (Iscla dels Borbons), etc.
 
 
 E se fau tanben mesfisar d'Internet, quand la dreita francesa engana, se pensa que l'esquèrra es melhor, o piège l'extremisme de dreita o d'esquèrra. Alara per calmar la populacion que fabrica simplismes politics. Fau donar un nòta de premsa sortida aqueste maitin :

Las elitas jacobinas son pel nuclear car es un contra-ròtle central de l'enèrgia per donar, eufemisme politic, donar « generosament» a las populacions sotmetudas. Son al poder per rason de partidocracia francesa, e vívon en Occitània del vòts dels ciutadans, per nos explicar que sèm d'ancians Galleses, aiçò dempuèi los territòris regionalista francés de l'Anjòu.

Alara lo jacobin critica lo poder de la Wallonia per blocar lo CETA...

Mas l'elita ara es enregistrada, e escupís sovent contra la sapiença del pòble, encara Copé : 

 Se lo nuclear peta, ont serà ? Dins las isclas de la zòna de desfiscalizacion ont i aurà pas lo nuclear ?

Puèi d'autres pensan que serèm salvat se lo sistèma nacionaliza las entrepresas ... mas lo sistèma jacobin es tanben un problèma a la SNCF, a l'Éducation dita Nationale, a fRance Télévision, la Pòsta, la BPI, lo sistèma bancari public e privat ; se tracha d'un sistèma qu'emplega los quadres sense experiéncias sortits tot dreit de l'autocelebacion del jacobinisme, las grandas escòlas, e pas sonque de jornalisme.

 E la cors dels comptes republicans o dirà clar per fRance3 la fauta es pas als quadres parisencs, la fauta es sistematicament als quadres de las antenas en "régions" ... O fau préner coma una realitat o simplament un avuglament que lo centralisme francés es sens que capable de curar lo sistèma ? Pensi que lo centralisme es lo problèma, lo pus grand problèma francés.

Atencion mens de centralisme vòl pas dire mens de servici public, mas simplament una gestion que passa de cap manièra per Paris, ni per la fiscalitat, 0,09% de la fiscalitat en regions deuriá èstre sufisent per far subreviure l'ineficacetat parisenca, e la seuna arrogança politica e economica.