arcuèlh

dilluns, de novembre 21, 2016

Avèm 4 milions de masoquistas a dreita

La politica de Margaret T. es plan coneguda e sabèm las resultas : aumentacion de l'independentisme escocés, aumentacion de la pauretat e de l'immigracion per fauta de competéncia dedins l'Estat, Reialme-Unit, fugida de la populacion anglesa sul continent per gaudir de la proteccion sociala abandonada al Reialme-Unit, abandonada a la casta qu'a fòrça dinèir, e donc BREXIT car lo problèma es jutjat a l'exterior jamai dedins lo sistèma de l'Estat que los ciutadans-electors-electriças se son enganats de votar sempre ; es lo modèl del miliardari Donald Trump esculhit contre l'establiment Hillary Clinton ... La situacion sembla donar de vam per al mens 4 milions de ciutadans de dreita nacionalista francesa (lo nombre aproximatiu de votants per François Fillon).

Alara se parlarà del problèma dels mèdias coma se l'informacion dedins los mèdias son pas despistablas per d'autras vias per Internet ; mas es que l'inocéncia de l'elector o de l'electriça es pas basada sus l'abséncia de pensada, de recèrca d'elements per melhor pensar, per melhor votar ?

Donc vaquí la resulta de l'eleccion intèrna dins lo clan Les Républicains, nacionalistas franceses dit de dreita e del centre, un corrent politic adobat per la casta de dreita de sciéncias politicas jacobinas :
 Aquel candidat François Fillon es lo programa de Margaret T. e dels primièrs ministres angleses en seguida : sabèm la resulta, aumentacion del racisme contra los Poloneses (traduccion dins los mèdias los migrants, los estrangièrs), mas quid dels Franceses en Anglatèrra ? Resulta : aumentacion del sentiment independentista en Irlanda del nòrd e Escòcia (causa que m'agrada) ; fugida previsionala de las bancas d'afar de la City of London cap al continent ;  fugida dels investiments productius en Anglatèrra ; castig dels caumaires que « se fan viure sul sistèma » que díson sempre (son jamai los rics lo problèma) ...

François Fillon es tot aquò de la mediocriotat politica liberalicida.

Vist que lo programa economic de François Fillon es autanplan catastrofic que lo programa de Marine Le Pen, mas ara lo programa de Marine Le Pen se transfòrma credible ! Mercés François Fillon.

E pel costat politic, Alain Juppé es pas melhor que François Fillon, es simplament un ancian sistèma qu'a jamai poscut provar qu'èra utile per governar melhor.

Es puslèu un retorn al Pompidolisme, una vièlha fRança, una fRança de l'ignorança, de l'inocéncia politica, de la fauta de pensada ontologica dels electors e electriças, e de la fauta d'aisinas mediaticas per pensar la politica (en Occitània, donc en fRança) ; es la resulta de mai de 20 ans de formacion en sciéncias politicas per las universitats francesas, es la mediocritat ; nos portarà a una societat encara mai merdica que jamai.

Lo lendeman France Culture prepausava unas mapas d'explicacion del vòt que confirma aquela analisi, lo contengut del bilhet aquel.