arcuèlh

diumenge, de novembre 27, 2016

Que pensar del sèxe dins la publicitat ?

Lo sèxe dins l'Estat francés es emplegat per far foncionar la censura. Aital tornèm a las annadas que las practicas sexualas unicament acceptadas per èstre vesedoira sus la via publica èra lo machisme. La lei èra faita pels òmes e contra las femnas ; fau oblidar que lo vòt republican de las femnas en fRança es arribat sonque en 1947 ?
Vesèm tornar la regression integrista catolica aviat dempuèi mantunes jorns, especialament a la fin del govèrn socialista e pendent las primaires de la dreita, cadun vòl trobar una accion politica de bais nivèl per se valorizar per sa comunautat electiva (en l'abséncia d'accion reala sus la vida de cada ciutadan, per la melhorar).
Paura femna francesa .... la populacion mascla del sistèma politic (granda majoritat) daissa passar causas que me semblan d'un nivèl de practica inconstestablament maschista. Mas per l'omosexualitat, es diferent, son catolico-integressionistas, son sul modèl dels Nazis de l'entre-doás guèrras. O fau tanben tornar escriure, i aguèt camps Nazis pels comunistas, gais, josius, e l'oposicion politica. Me sembla que l'integrisme catolic camina sus las piadas del pétainisme ... mas pas per ensenhar l'occitan e la sapiença d'Occitània, çaquelà.
E podèm dire que lo gènre publicitat comerciala, la « creativitat » ne serà tocada ? Mas sembla çaquelà que, ambe lo pauc d'imaginacion politica, las entrepresas de la mòda a París aguèssen de mal de sortir del maschisme.
E lo sistèma politic maschista francés, majoritat d'òmes, e las leis i cambiaràn res, assegura una sortida classica o responsa politica : « res a dire »  e las espatlas son levadas « basta d'aver subjectes mai importants ».
Donc quand una ministra d'esquèrra acaba de sortir una campanha per tocar la comunautat gai e lesbiana de fRança ... es una ministra que l'a sortida, las votzes masclistas e machistas son de sortidas, la dreita es de sortida e l'integrisme catolic de dreita tanben.
Coma podèm explicar aiçò a un drollet o una drolleta de 8 ans ? Complicat aiçò tanben ... sobretot quand lo secret es la basa de l'accion politica jacobina.
Complicat quand l'explicacion del sistèma politic es imposat ambe la vision jacobina de la politica dins las escòlas d'Estat (l'istòria es sempre escrita pels ganhants de la batalha, listòria ensenhada confina a l'endoctrinament republican jacobin), e que la sexualitat es LO tabó de l'integrisme catolic del XIXen sègle quand l'escòla èra encara dels curats (si si, i aviá escòlas per las elitas abans la santa republica).

E sembla quo serà de mai en mai, vist que l'extrèma-dreita catolica es devenguda la candidatura de la dreita pòst-gaulista. Avèm pas acabat de patir del retorn a l'abans 1914 !