arcuèlh

dimecres, de març 08, 2017

Femna, Paris Mèdias Oficials, Jacobinisme

Aqueste maitin France Inter convidava una femna per parlar d'una femna al poder ; l'entrevista a probat que las femnas son autanplan jacobinas que los òmes ... Lo jorn de las femnas es estat sempre un argument del sovietisme ; es estat una granda manièra de manipular una proporcion de la populacion per imposar lo meanstream de la pensada politica, lo jacobinisme. Vos avèm plaçat aquí, alara fau far coma los òmes dintrar dins lo reng... penser dans un monde mauvais, legir Geoffroy de Lagasnerie (bilhet recent).

Entrevista fRance Inter de tòcamanòta jornalistica, ... tot va plan ambe la Ràdio e la Television que nos pana la moneda devath la fòrma de redevança e que se trufa de las regions, de la cultura, de las lengas, cançons dins las lengas ditas regionalas, e de l'actualitat en region de la jacobiniá trionfanta.



E l'ai directament indicat a fRance Inter
Fau oblidar que malgrat los magres mejans, fRance 3 assaja en region de portar un messatge a París, mas París li facilita pas lo trabalh ; e soi pas un fan de l'organizacion administrativa del dit « service public ».

Fau notar que France Bleu es utile per fRance Culture, per aver estúdios en regions, mas pensar a una fRance Culture en regions (e pas simplament decentralizar la redaccion que pensa lo parisenc, lo patois parisenc), quí dins lo « service public » ?

Quí dins lo « service public » pensa a fargar redaccions independentas en region, redaccion que pòdon aver question mens voidas de contengut que fRance Inter aqueste maitin ?

Fau copar lo cap dels Parisencs dins los mèdias ? Benlèu que lor fau interdire de difusar en regions !

fRance Inter jacobina sus twitter.