arcuèlh

dimecres, de març 15, 2017

"Fòrma de sectarisme" deven simpatic, quand ?

Quand una "fòrma de sectarisme" deven simpatic, es Manolito Valse, lo faus republican catalan qu'estima las valors del franquisme, que l'explica ; vist las turpituds de l'ancian primièr ministre de François Hollande al XXIen sègle, sul pic Benoit Hamon es devengut simpatic.

Benoit Hamon es devengut elegit per una primaire en 2017 mal organizada per socialistas d'una casta jacobina ; e lo pòble dels electors socialistas la belle aliance an pauc a pauc vist que l'organizacion lor a escapat, e donc ... avèm repotegaire que se èra estat els elegits, aurián jamai respectat aquela oposicion malvesenta que fan a Benoit Hamon ; los amics de Manolito Valse me fan vomir.

Quand los que son del costat de la casta jacobina e de l'argent dels rics qu'an sabut operar sul mercat-Estat-nacion centralista fRança, repotègan, i a res de dire ? Benoit Hamon es gente. Els o serián estats mens.

Es que fau -dempuèi Occitània- aver una idèa sus aquelas turpituds politicas parisencas ? Òc, car la vida politica en Occitània ne depend grandament, que o volguèssen -ara- o pas. Fins ara lo pòble d'Occitània es pas pro saberut per dignament defendre Occitània, la nacion dins sa dignitat universala.

Manolito Valse es una persona de pauc de fisença amai es un personatge politic que mespreza Occitània, coma l'a probat sa facultat d'oblidar la promessa 58 de François Hollande.

Totes los sostens d'un Manolito Valse son de notar en Occitània e lor fau regretar de lo sosténer, mandar als elegits socialistas que seràn capables de l'ajudar, a el o als candidats a las legislativas que son sostens pietadoses d'un Emanuel Macron, lo candidat de l'ipersistèma que se paga lo jacobinisme ; son traïdors a mantunes nivèls, e concretament un dangièr per Occitània.

Benoit Hamon se trufa tanben fòrça d'Occitània, mas es devengut simpatic gràcia a Manolito Valse. Jà es un eveniment.