arcuèlh

divendres, de març 03, 2017

Radio Planèta Occitània tòrna mai viva

Ràdio Planèta Occitània es una volontat d'un militant qu'a accumulat disques vièlhs d'Occitània, e que los a numerizats per los difusir. Aital es nascut Radio Planèta Occitània. Es un trabalh fòl ! Es un trabalh çaquelà que la musica de l'Òlt-e-Garona -ACPA al cap- refusa de pensar coma interessant. E çaquelà amerita un sosten militant, associatiu, e podèm pantaissar politic...
Cadunas de las ràdios occitanas per Internet an una especialitat, volontariament o pas ; Ràdio Planèta Occitània es la difusion de la discografia de las annadas 1970/80/90 mas i a pas cap interdiccion de difusion dels disques novèls ; aital i a confrontacion al fial de la difusion de las creacions ancianas e las creacions novèlas ; se veire aital una evolucion o una granda perseguida del combat discografic occitan ; dels gropes musicals que fan la vision occitana de la musica sus aquela planèta.
L'existéncia d'aquelas ràdios per Internet dona aital al clar l'abséncia d'un programa tipe RF per las creacions occitana ; Ràdio Planèta Occitània difusa çò que Radio France Bleu dins las regions occitana refusa de far.
Car basta pas de saber çò que son las meravilhas de l'oltra-mar o d'Africa, alara que l'abséncia de difusion radiofonica de las creacions occitanas (sul continent europèu) es la règla que las ditas radios d'Estat (francés, publica o privada) se refúsan de far dempuèi mai de 50 ans. Ara sabèm aital que los gropes occitans fan musicas e cançons d'exportacion sense passar per la santa capitala.