arcuèlh

dilluns, de març 20, 2017

Intervencionisme bancari dins la campanha 2017

L'intervencionisme bancari dins aquela campanha ajuda lo FN-BM a melhorar son imatge, la paradòxa es clara ; es que se ne rendon compte ? Pas vertadierament.
Fau recordar las dificultats del FN-BM a trobar finançament dins lo sistèma bancari occidental ? O trobèt en Rússia se sembla ...

Amai aquel intervencionisme arriba de la premsa financièra que pòrta una granda responsabilitat dins l'endeutament dels Estats, per aver acceptat que se banquessen los deutes bancaris (contrariament a l'afar dels govèrns d'Islàndia que els an causit lo camin contrari). 

Amai es la meteissa premsa que farlabiquèt una novèla postura politica (Sarkozy quand èra al poder) quand lo pòble dels electors franceses an votat contra lo tractat europèu, e sul pic la dreita nacionalista francesa plegava l'esquina e daissava passar un autre tractar sense consultar la populacion.

Dempuèi lo vòt FN a doblat.

E aprèp se van estonar que lo vòt FN-BM contunha de pujar sobre l'ignorança cultivada per els, o que Donald Trump arribe al poder !.

Per contra es lo meteis lòbi banquièr que finança jamai una campanha de television per donar la paraula a la democracia, a totes los intervenents dins la campanha, los intervenents legals (segon las règlas dictada per una constitucion), a l'expression de totes dins la populacion de las opinions d'un espaci de democracia (sovent tròp grand).

Lo lòbi banquièr finança l'ostracisme de las candidaturas ditas pichonas :

 Es lo meteis lòbi que farlabica las presentacions dels sondatges e fabrica question, responsa e percentatges.

Que devèm pensar d'una via democratica qu'es façonada per un lòbi bancari que refusa l'autocritica de las accions bancàrias, sul climat (per exemple), sul desvolopament (per exemple), sus las façons de fabricar una societat (sovent pauc democratica)....

Las accions d'aqueste tipe an donar la resulta del BREXIT en Anglatèrra.

La neutralitat bancari deuriá ara èstre la règla, senon son los pòbles dels electors que van pauc a pauc interdire la paraula bancari dins lo debat, e votar per los que la banca castiga. La paraula bancària es alara un dangièr per la democracia.

En Espanha, jà, se sap ont es lo dangièr de las bancas :


Sembla que BNP-Paribas, o Crédit-Agricole-Banque-Privée, o la Société-Générale valguèssen pas melhor per la sobrevida de l'umanitat (democratica) sus aquela planèta ; donc pensan que fau directament intervenir ! E donar al pensar los dangièrs que els pensan real, alara que son els lo dangièr.