arcuèlh

dimecres, de desembre 29, 2010

Una ataca espanhòla contra lo dreit d’edicion… d’expression.

Es un comunicat de premsa en lenga espanhòla. Lo títol es : Censura d'un libre Manual del Torturador espanhòl. Es un «comunicat de l'Editor Txalarparta en responsa a las atacas de sos libres e a la libertat d'expression»; es donc una ataca a la libertat d'expression, coma los libres cremats dins l'Alemanha nazi, a la diferéncia que degun ne parla dins la premsa francesa de uèi... Sindròma de l'encontre de München, ne parlar pas es s'associar als crimes editorials e la pensada umana universala, ambe son dreit d'expression ben reconegut, fins ara, en Euròpa. Nos caldrà, aprèp, pas protestar quora un pòble jove trapa una sortida violenta coma un acte politic final.

comunicat Txalaparta 291210 censura espanhòla

* NDLR : La Razón e l'ABC son d'organes de premsa de l'ancian sistèma franquista. Son encara uèi una referéncia dins las revistas de premsa francesa e parisenca, digun sap perqué ? enfin... quasi.

** NDLR : se cal recordar tanben que al govèrn de Vitoria es una associacion del PSOE_PS-Euskadi ambe lo PP. I a un fum de socialistas en Lengadòc qu'an tanben oblidat que lo PSOE_PSN a donat lo poder al PP en Nafarroa-Navarra. Aiçò èra per frenar l'arribada al poder de l'esquèrra basca, e contunhar lo sistèma espanhòl en Navarra. Lo nacionalisme espanhòl es mai fòrt qu'èstre d'esquèrra en Nafarroa... Es benlèu unic en Euròpa ? Se cal recordar qu'i a encara «socialistas» del PS français que refúsan de recebre elegits catalans devath lo pretèxte que «son de dreita e qu’an ganhat las eleccions» recentas, benlèu que sábon pas çò que se debanèt en Nafarroa ?

*** NDLR : uèi aprenèm aiçò

letra de Mediapart 291210