arcuèlh

divendres, de desembre 31, 2010

Vòts per DOS MILA ONZE

Los vòts pirinencs 2011 Imatge pels vòts sul blòg-2011 bona annada-ânèu en occitanEstanh panèu ML 230310 Sant Jòrdi de Lusençon vilanòvaVilhèra  orador2 Sud-Ouest

Panèus pertot, e sobretot una lei !… o la mapa de google d’Occitània en occitan ?

newyear11-hp-Google2011Aquitaine_flag.svgBiarnBandièra provençala (1)Provènça (1)sindròma de cahokia Cahokia es una ciutat bèla que l’imperialisme europèu en America a daissat de costat, per rason mai que tot politica ; es exactament çò que se debana per la civilizacion occitana en França.

Uèi nos avizèm qu’aquestas civilizacions abandonadas nos aurián poscut donar d’informacions, sorgas de sapienças collectivas e umanas, sobre la vida umana e son desvolopament sobre lo planèta.

La recèrca sobre Cahokia serà tempses perduts ? Serà de tot biais de tempses gastats, alara que lo respecte qu’auriá estat una basa non-militarista de la pensada, auriá poscut ajudar a la co-abitacion entre las nacions e los pòbles. Seràn pas d’ancians militars que podràn bastir una pensada fiolosofica digna sobre aqueste subjecte, quitament se nos vènon d’Occitània e que s’exprimísson dins las doás lengas imperialistas del moment.

La batalha per los panèus en occitan es pas una causa que podrèm limitar als panèus… e lor oficialitat o una lei sul subjecte.

Per clavar un exercici  per l’annada 2011 :

traduccion plaça dels cons

Bona Annada 2011 e mercés per las responsas a la question ? La libertat de las responsas ajudarà la modernitat de l’occitanisme.