arcuèlh

dimecres, de desembre 15, 2010

Ai TRAMviatjat dinca Purpan, Tolosa, oï, oï, oï, oï, 4 oï …

maissanta gestion del tram

La linha 14 anava directament de l’èst de Tolosa a Purpan, en 25 minutas, ara nos cal 25 minutas + 15 minutas… Avèm ganhat qué ? I a pus qu’una linha de bus per Purpan.

La frequéncia dels anars e tornars del Tram dins Tolosa es pas pron bèla ; en anar a Purpan ai près lo Tram, 15 minutas dempuèi Las Arènas, ~80 mètres aprèp lo depart, l’afar s’arresta jà ; al retorn, 7 minutas per arribar a Pata d’Auca, ambe bona sentat e una polida marcha, e prendre lo mètro, sense cap problèma. Ai pensat veire un sol tramvia davalar, mas pas cap en 7 minutas…

Vai-t-en Tram, perdrà ton temps, al mens d’èstre handicapat, coma un fum de clients potencials que van a Purpan. Mas a Purpan (es l’espital que pèrd la documentacion portada pels pacients), te caldrà organizar per trapar una signaletica, sobretot ambe una carreta d’handicapat, l’espital a pas encara previst una bona signaletica, benlèu a pas agut lo temps d’o trabalhar… o a demandat aiçò als archius de l’espital (oï!).

Es plan lo monde al revèrs ! O benlèu simplament TOLOSA, oï, oï.

tram tolzan (1)

Tolosa avança, mas coma vòs que t’enculèsse melhor, tu, ciutadan que paga de mai en mai de taxa immobiliària, oï, oï, oï.

Lo tramvia es pas arribat lo 27 de novembre car la direccion de la TISSEO es pas estada capabla de preveire las demandas dels menaires o de la construccion del tram. La direccion de TISSEO es una decision bravament politica e socialista, incapable de saber discutir ambe los sindicats, sindicats que se lor passa quasiment tot, sense poder frenar la borsa de l’argent public. Es clarament un ensemble d’encapacitats politicas (UMP e PSF) que fan que Tolosa es una ciutat que fa páur, oï, oï, oï, oï.

E coma vos pòdi res amagar, anirai pus a Purpan, ai decidit d’anar dins una clinica per una operacion, lo mai luènh possible de Tolosa… Aquesta vila me far páur, coma son espital.

Es pas l’illusion de contacte ambe los clients-ciutadans que me farà cambiar d’avejaire sul tèma de la tecnocràcia que se trufa del politic, e lo politic que s’en fot, per mantunas rasons. E los clients que son pas apreciats sobretot quora un client repotega, romega sempre.

serada del 2 de dec 2010 007