arcuèlh

dilluns, de setembre 22, 2014

Frauda electorala en Escòcia

Aquel bilhet es la traduccion d’un bilhet en lenga anglesa e los ligams que vos seràn necite per o legir en lenga anglesa, establís que lo referèndum es estat fraudat pel camp del NO, es de dire pels Angleses; lo govèrn de Westiminster e lo Parlament dels laboristas e conservators, e segur la «minoritat silenciosa» qu’es presada pel PP en Espanha per èstre la realitat de l’Estat de Londres. Aquò, aquí en Occitània, nos remembre lo referèndum de la Comtea de Nissa, en 1860 ; aquel referèndum es estat prepausat ambe los fusilh a la pòrta del burèu de vòts e un sol butletin de vòt qu’èra notat OUI, Òc per l’annexion a l’Estat jacobin francés, e per agradar la comunautat internacionala que refusava l’annexion de Nissa e Savòia.

I a pas d’Estat imperialista qu’auriá pas jamai fraudat per un referèndum en ligason a la dimension del seu impèri, per o conservar o per l’agradir ; l’exemple darrièra èra abans Escòcia, Crimèa.

Se cal remembrar tanben que lo Länder de Saar es estat decidat en Republica Federala d’Alemanha o França per referèndum ; son los militars americans qu’an refusat que l’afar fosquèsse orgaénizat pels Franceses, e plan segur lo referèndum se debanèt plan, e lo pòble de Saar respectat, s’i parla encara lo francic, non pas coma en Alsàcia, los dialectes alemanics, e lo poder politic de la decentrlaizacion es, dinca recentament, en via de stalinizacion per un govèrn socialista a París …

Sense guarda internacionala natra, l’imperialisme es complicat de non pas fraudar.

Portada The Guardians referèndum 18092014 fraud and pool

A Glasgow, “la polícia a investigat dètz cases de frauda electorala.”

Electors son retornat al burèu de vòts per trobar trobar gent que aviá lo nom jà emplegat per aver votat.

L’oficièr de polícia a enlevat lo paqueton de papièrs concernits.

Papièrs similars èran dins dètz diferentas caissas un pauc pertot en Glasgow, e aiçò pas sonque dins un airial.

www.dailymail.co.uk

A Dundee, l’alarma de fòcs a forçat d’evacuar lo bastiment quora lo vòt èra a se comptar.

www.mirror.co.uk

A Dundee, una zòna de fòrt vòt YES, lo compte es estat suspendut dos còps degut a una alarma de fuòc.

[…]

Cal explicar de quina manièra se debanava la votacion ; sense document d’identitat e ambe la traducion anglesa que vòl que tot se debanèsse en genta companhiá ; es segur oblidar que los Imperialistas son pas una genta companhiá, ni en fàcia a una taula, ni dins un sistèma electoral que li es l’assegurança de damorar en plaça.

Nosautres en Occitània, sabèm de quina manièra lo bonapartisme a regulat l’assimilacion de Nissa en 1860 ; o cal pas oblidar. Los Escocesses o semblan aver pensat impossible.

Dins aquel document en anglés, picatz aquí, podrètz trapar vídeo d’aiçò, la fraunda electorala anglesa en Escòcia.

Portada Escòcia referèndum 2014 The Times fraunda electorala 2014

La realitat politica dels imperialistas es aquela, se refúsan a la democracia.

Donc la conclusion pel 9N en Catalonha, es l’imperatiu d’una susvelhença internacionala de l’escrutin. E la susvelhença dèu pas èstre dels Estats imperialista, e se caldrà mesfisar dels delegats oficials de l’ONU, tanben.

La susvelhença èra pas necita en Escòcia ; se pensava a la benvolhença anglesa en matièra de … democracia ; donc podèm confirmar, lo subjecte es pas tocat per la benvolhença politica, es pro hard per ameritar una susvelhença dels imperialistas e dels movements d’aqueles sul subjecte al moment del vòt.

-°-

Complements de la frauda establida en Escòcia pels Angleses.

Frauda en Escòcia pel referèndum

La frauda en Escòcia pel referèndum BBC ne parla enfin :

frauda en Escòcia pel referèndum BBC ne parla enfin

frauda en Escòcia pel referèndum LaboristaFrauda en Escòcia pel referèndum The Telegraph