arcuèlh

diumenge, de setembre 07, 2014

Yes Scotland votarà per democracia

Anuèch lo Sunday Times anóncia que i a un movement de creissença pel vòt Yes Scotland, alara que lo vòt dels unionistas baissa ; es una fòrta tendéncia estadistica, melhor qu’una resulta al temps X o Y.

Yes Scotland Sunday Times

Dins un programa de la television francesa, un intellectual es incapable de respondre a Attali, lo manipulator dels mèdias franceses, e lo professor Chouard es çaquelà argumentat, mas a Attali li es incapable de respondre.

La responsa a quina question ; Attali explica que las politicas menadas son pas similaras perqué lo personal politic es diferent ; Chouard argumenta qu’es pas vertat. Mas quora Attali li explica que la manièra de pensar es faussa, Chouard es incapable de respondre perqué votar FN, PCF, PSF, UMP, o UDI donarà las meteissas politicas ? La responsa o la non responsa es simpla : es l’administracion que governa, una administracion que pensa salvar l’Estat del pòble, lo dangierós e unic pòble del sant Estat francés.

Chouard es sul bon camin, ma çaquelà sancierament o pòt pas respondre, perqué es tanben del sistèma qu’oprimís los pòbles de França ; es professor, es del sistèma de formacion, es aquel qu’explicarà que per ne sortir cal un sistèma politic de dreita o d’esquèrra, mas lo problèma es pas aquí, nimai dins un sistèma de referèndum permanent.

Attali, el del costat dels «rics mèstres», governa la pensada meditica dempuèi la casta, la plutocracia, e donc manipula los pòbles de França ; es la sindròma de l’ancian regime, del rei que gaitarà 1789 coma una revòlta e non pas una malastrosa (o cal plan dire tanben) revolucion.

En Escòcia, los pòbles d’Escòcia an trapat una solucion a-n aquel problèma d’una administracion que governa contra lo pòble.  Son a s’inscriure en massa (perqué o èran pas) dins las listas electoralas per poder votar pel referèndum venent ; un espèr puja dins un espaci politic d’Euròpa, es en Escòcia.

IN-DE-PEN-DÉN-C-I-A !

Yes We Cat 2

-°-

campanha pel Yes en Escòcia punt de vista

Yes Escòcia Portadas escocesasYes Scotland Portada The ObserverYes scotland Portada de The SunArticle Alta Frequenza sobre lo referèndum en EscòciaPortada TdG 080914 Escòcia