arcuèlh

divendres, de setembre 05, 2014

La tecnosciéncia francesa es dangierosa

Una anóncia d’na conferéncia dona una expression pro clara de la sciéncia francesa, accepta gaire pas que lo public s’interessèsse a la moneda publica que servís a pagar las seunas recèrcas, sobretot quora aquela recèrca es considerada coma alfà e l’omèga de la «bona recèrca» francesa.

La recèrca francesa exprimís aital lo seu nacionalisme, tot per daissar al poder una administraciu que governa lo «maissant pòble que pensa».

sciéncias e ciutadans

Alara avèm mantunes festivitats que fan l’illusion per non pas bolegar la pensada del nacionalista francés que pensa sa «bona recèrca», sa «bona sciéncia», sas «bonas escòlas», sas «bonas filiaras», son «bon productivisme» national ; la sindròma del poder nuclear, vengut de la recèrca, pesa sus la ciutadanetat que se dèu calar ; l’administracion de la sciéncia governa, un pauc coma dins l’Union Sovietica d’un còp èra.

La sciéncia es alara pas al servici dels pòbles de França, mas al servici del poder en plaça, es un legitimisme grèu, que coma dins la Russia sovietica a menat a Chernòbil ; del meteis biais, es lo mercat-Estat-nacion japonés qu’a portar Fukushima a l’accident, l’assegurança que l’Estat es sant, que fosquèsse sovietic, o mercat per las multinacionalas de las recèrcas legitimistas.

Del meteis biais, l’amianta es estada considerada lèu dangierosa per la recèrca, mas per assegurar a mantunas entrepresas CA, l’emplec de l’amianta es estada una nòrma dinca gaire, ambe ciutadans que quitament ambe la «justícia francesa» i capitavan pas de curar lo problèma.

Abans o aprèp los fenomèns o eveniment ani-umanitat, lo legitimisme del nacionalisme expansionista francés es dangierós per l’expècia umana, e aiçò quitament ambe las formacion de naut nivèl coma «L’École des Mines», escòla de formacion al plega esquina del productivisme pel mercat-Estat-nacion francés.

Quora estudiam pro de prep lo sistèma social, economic, educatiu, e politic francés, aquel que fabrica una «gestion» d’Occitània (o qu’assaja), res es de gardar, res.

Occitània abans o aprèp la liberacion