arcuèlh

dimecres, d’abril 29, 2015

Lo problèma industrial francés amb 1 fòto

Ièr al jornal d’ARTE-Tv lo ministre francés e socialista passava a Estrasborg, la cadena locala franco-alemanda filmava.

Dins una sola fòto, se podrà veire lo problèma francés :

Macron passa a Estrasborg

Lo poder real alemand es en Bade-Würtemberg per la politica industriala alemanda dins lo land vesin d’Alsàcia : per la politica en Alsàcia, es un Parisenc de la casta al poder qu’amerita de passar sus la cadena franco-alemanda que difusa pertot l’Estat francés en TNT-TDT.

Aquesta fòto pròva que lo reformisme francés es impossible, e sa comunicacion encara pivelada per un sistèma mediatic que pensa parisenc en sortida, car un parisenc en sortida es lo jacobinisme de sortida.

I a un problèma grèu car çò qu’es valabla a París, l’es segur pas valable en region ; mas aquò lo jacobinisme sindicalista, politic o entreprenarial, o a pas encara comprès. En Alemanha, s’daptar al mercat mondial, s’adaptar se fabrica aisidament dins lo land alemand vesin del jacobinisme que li cal vint ans per s’adaptar.

Dins un sistèma francés caporalista, o bonapartista, lo president de la region Alsàcia fabrica la decoracion pel ministre jacobin en visita ; lo ministre president de Bade-Würtemberg parla de SA politica indistriala, directament. E aiçò serà encara piège ambe la novèla granda region que los socialistas son a bastir, per aver pensat una reforma NOTRe en foncion del nombre de ciutadans per region e de las oportunitats electoralas.

Aquela fòto pròva que la BPI, banca d’investiment que los capolièrs politics occitans d’Aquitània e Miègdia-Pirinèus, an capitat d’explicar utila a París, se èra «decentralizada», la BPI es pas encara estada al nivèl que cal per donar l’idèa que la visita del ministre jacobin es ligada al trabalh d’aquesta BPI alsaciana, nimai al trabalh del president del Conselh regional ; lo jacobinisme mediatic quitament a Estrasborg, parla de la politica industriala sonque perqué lo ministre parisenc passa a Estrasborg.

La fauta de mèdia local alsacian que difusa per tot l’Estat francés e perqué pas en val de Rin, es lo tipe de mèdia que fauta en region fòra la parisenca que sense qu’ela pensa son biais de veire las seunas zònas politicas e economicas d’influéncias.