arcuèlh

dissabte, d’abril 11, 2015

Un peatge al nòrd d’Occitània ?

Al moment que la santa capitala parisenca pensa que la pollucion serà limitada per unes peatges de vila, me sembla normal de vos indicar que los Parisencs en automòbil a Tolosa fan foncionar la vitessa de l’arrogança quand arríban en vila mondina, en Lamborghini nòva, e descapotable.

Fintatz aquel veïcul de luxe, que segurament se dèu aparcar a París, coma a Tolosa aqueste vrespada :

parcatge del parisenc 1

Un tolzan li a fait remarcar qu’èra mal parcat ; responsa : « oui je sais ». Aquel Parisenc en dimenjada, amerita qué ?

Es vertat que los Parisencs, que prenon ni l’avion, ni la LGV, mas que venon en veitura de luxe a Tolosa, an pas pro de moneda per pagar lo parcatge ?

Es vertat que la via liura la devon fabricar los Tolzans, e recebre totas las esmendas, per poder daissar la via liura pel parcatge dels Parisencs en dimenjada, e que son pas brica civics, amai que respectan pas la signaletica rotlièra ?

La veitura es de luxe e sembla que lo luxe anguèsse plan ambe l’arrogança del menaire mascle de l’automobile. Pòdi melhor comprendre de quina manièra es complicat de gerir los veïculs a París. Mas coma sembla pro complicat, nos venon far cagar a Tolosa en respectar pas la signaletica rotlièra per anar cercar moneda a la caissa bancària o crompar produïts dits regionals abans d’anar en Espanha (benlèu, ai pas questionat, mas per el es jà lo Sud tot aquò !).

Cal remarcar de manièra sancièra la situacion, ambe doás autras fòtos (car es plan clar qu’es de l’incivisme e que la circulacion èra pas blocada) :

parcatge del parisenc e via de circulacion

Se caldrà demandar al poder parisenc se cal pas installar un peatge a l’entrada d’Occitània, a un endreit jà marcat, per assegurar que los Parisencs respectèssen la signaletica a Tolosa…

Limit nòrd

Benlèu que seriá plan un peatge especial Parisencs, sus aquel limit ?