arcuèlh

diumenge, d’abril 19, 2015

Promocion del torisme occitan a Barcelona

Annada aprèp annada, quin argent public desgalhat ; lo CRT fabrica una promocion del torisme occitazn que semblariá melhor a una campanha franquista de promocion del torisme occitan que non pas respondre a las necessitats e demandas del public de Barcelona.

estupiditat del CRT de Miègdia-Pirinèus 3

Es vertat que la decentralizacion de 1982 a pas assegurar l’eficacetat economica dels estands toristics a Barcelona. E es vertat que la «reforma» novèla assegurèsse melhor.

Es pietadós de veire que 5 ans aprèp l’eleccion d’un elegit en carga de l’occitan, lo personal del Centre Régional du Ttourisme aguèsse pas encara comprès l’interès de l’occitan. O benlèu que l’administracion de la decentralizacion mestrejèsse tot del politic ?

Cal de manièra sampitèrna renovelar l’informacion d’aquel personal de l’administracion decentralizada : l’occitan es co-oficial a Barcelona dempuèi 2006 ! cal notar qu’en Catalonha (Principat) la sapiença sobre l’occitan es mai grand que dins los rengs de l’administracion a Tolosa.

Es pietadós d’escriure e tornar escriure las meteissas linhas sul subjecte, o cal benlèu pensar qu’un renovelament total del personal del CRT ajudarà a melhor entendre la causa ? Perqué escrivi aquò, car me sembla que lo director actual –e installat dempuèi bèl briu- foncionararà contra totes los arguments portats per desvolopar un marqueting eficaç a Barcelona. Donc es contra l’eficacetat de l’argent public.

Mas quora lo bilingüisme es fortament demandat pel sistèma politic, a Brussels per exemple, lo CRT de Tolosa sap emplegar lo bilingüisme … Donc podèm afortir, que lo personal politic actual es pas pro explicit sus aquel tèma, ni a l’Euroregion (que l’occitan es estat designat coma co-oficial, enfin!), ni dins las regions de Tolosa o/e Montpelhièr.