arcuèlh

divendres, de maig 01, 2015

Capital occitan de servici al pòble occitan

Es encara una istòria d’avion. Un avion que tòca directament al servici del pòble occitan.

aeropòrt de Tolosa-Blanhac

Sabètz aqueles intellectuals parisencs que sábon pas qu’avion, lo mot- es nascut en Occitània… e bè per la gestion de l’aeropòrt de Tolosa, sembla que lo jacobinisme socialista, socialisme de mercat, aguèsse pas comprès encara sa maissanta gestion d’Occitània.

Donc ambe aquel bilhet es raríssim vòli felicitar l’accion socialista, dels recents elegits del Conselh General de Nauta-Garona o Garona-Nauta, del departament de Tolosa.

Cal felicitar l'accion aquesta, es de dire l’acte de presa de capital dins l’entrepresa aeropòrt de Tolosa; son Occitans que fan saber a l'Estat central qu'acceptan pas d'abandonar lo servici al pòble occitan. Son encara mai meritòris car son socialistas a París e Socialistas a Tolosa, çò que sembla èstre diferent politicament. O pensavi abans, e ara ai confirmacion, París es pas lo país occitan. La dreita lcoala a pas encara comprès l'afar ... o tòrni esciure : Paris es pas lo país occitan. França es pas Occitània.

capital occitan de servici public

L’aeropòrt es una infra-estructura que se dèu d’èstre au servici de tot ; l’Estat francés es jamai estat qu’al servici de se-meteis, o cal pas oblidar.

Donc lo sol servici public que valguèsse es aquel qu’es en mans politics dels elegits de la decentralizacion, e clarament revendicat aital.

L’accion d’ièr del Conselh General de Garona-Nauta pròva una certana maturitat.

Las criticas de l’UMP-UDI me sembla non pas comprendre que la vision parisenca es pas favorabla al servici de totes e totas en Occitània ; e avèm una lista, pels elegits e per las elegidas de l’UMP-UDI, que nos podrà probar la fotografia qu’ajuda a l’argument que «França es pas al servici d’Occitània», mas França gerís mal Occitània e occitània supòrta mal, de mai en mai mal.

La libertat del mercat quora es gerida per França o lo mercat fabricat per França, es una engana pel pòble d’Occitània. Sufís pas de brandir una crotz occitana per comprendre l’argument.

Image (10)

I dèu aver una solidaritat dels Occitans de Tolosa, contra los jacobins del mercat mondializat, e lo berretofòbes que fan de l’aeropòrt una joguina personala per d’entrepresa privada, l’aeropòrt de Tolosa es ben public, del pòble occitan.

E coma tal, li fauta realament una preséncia lingüistica occitana.

Dins l’esperit dels Occitans, lor caldrà explicar un jorn la diferéncia qu’i a entre servici public (al servici del pòble d’Occitània) e servici d’Estat. Sembla que fosquèsse pas encara evident per mantunes militants politics de Tolosa.

Aital quora lo tramvia arriba a l’aeropòrt de Tolosa-Blanhac es pas simplament per recebre estrangièrs en fRança, nimai per la migracion dels Occitània a l’estrangièr, es per recebre d’estrangièr en Occitània.

-°-

Albert Camus frasa

-°-

messorgas dels partits d'Estat