arcuèlh

divendres, de maig 01, 2015

Labour or Conservative o UKIP

Per Escòcia es similar, mas lo problèma es ara que la sancièra Escòcia debuta una campanha per aver totes los siètis escoceses a la cambra, cambra de Londres que la majoritat serà impossible de fabricar.

Eleccions al Reialme-Unit 2015 2

Dins un sistèma electoral amb un torn, que lo primièr resultat dona directament l’eleccion ; la causa passa d’èstre aisida pel SNP.

Mas ambe aquel sistèma, similar, la causa Angletèrra pels Conservators o Labours serà mai complicada, car i a competicion gròssa, Ecologist, UKIP, e s’assegura que lo partit Liberal es fòra de jòc. Mas donc, Westminster serà segurament pro diferencada e segur que per aver un govèrn una co-aligason serà una necessitat imperiativa.

L’es jà estat lo darrièr còp, que los conservators an degut s’aligar ambe los Liberals (partit central).

Se lo vòt Labours puja, la pujada sembla pas sufisenta per ganhar la plaça al govèrn. E encara mens ambe la declaracion aquela qu’assegura que lo vòt SNP es lo sol que valguèsse per cambiar lo Reialme-unit radicalament ; car o cal plan dire se parla de sortir lo Reialme-Unit de l’Union Europèa, dins los vòts UKIP e Conservators.

Eleccions al Reialme-Unit 2015 3

SNP es pro-europèu e anti-Reialme- Unit.

Lo Labours es de la color de la resulta electorala, mas la resulta li serà pas favorable (“this means he will not be able to form a majority” – fintatz lo programa televisual en linha-, dins aquel programa lo cap de Labours assegura que refusarà tota aligança ambe los SNP, donc “aquò vòl dire que serà pas capable de formaruna majoritat”), especialament en Escòcia que se vòta pus pels partits angleses.

La situacion risca d’èstre similara, ambe mai de complexitat en Espanha. La preséncia dins l’UE es pas en jòc, mas la division d’Espanha en tres, si.

Donc avèm aquí una fotografia electorala Britanica e Irlandesa que podriá semblar a una Occitània qu’auriá trapat un partit per los representar a París, mas un partit colhós, pro colhós per demandar una referèndum d’independéncia e l’oténer per las urnas dins una eleccion d’Estat. Es per aiçò que las eleccions al Reialme-unit son pro interessantas en 2015.

-°-

nacionalista francés

La dreita francesa manipula lo concepte per excludir, l’esquèrra francesa per aver tropa de militants assimilats.