arcuèlh

divendres, de maig 01, 2015

De l’exposicion universala de Milano2015

Dementre que se gaita las Femen dins un grand òtel parisenc, e la milícia de la manifestacion del FN que dintra dins lo «Grand hôtel de Paris» (ambe l’autorizacion de quí ?) per organizar l’animacion politica violenta, i a una granda manifestacion pacifica contra los projectes inutiles a l’inauguracion de l’exposicion universala de Milano2015, EITALIA.

Lo mai interessant son pas los eveniments, mas de quina manièra se pòdon produsir sense gaire desrengar la casta politica : primièr exemple la ministra francesa de l’ecologia èra a l’inauguracion … en companhiá del amic d’esquèrra de Roma.

Milano2015 inauguracion

Dins l’exposicion nos infòrma per Twitter de la …. qualitat ecologica del productivisme de l’exposicion universala.

Milano2015 ChinaMilano2015 Ongria

Sèm bravament informat es clar !

Lo 1er de mai es jorn de manifestacion dels sindicats, mas a Milano2015 serà una granda manifestacion difusada en directe per ràdio Popolare, dels anti-TAV, devenguts #noexpo manifestacion, protestacion contra un grand projecte sense utilitat sense que per la màfia de la construccion en Itàlia, e per destrusir la montanha alpensa qu’una partida es occitana. E un projecte qu’es luènh d’èstre d’una valor ecologista qu’ameritèsse pas una protestacion d’una ministra francesa de l’ecologia.

detalh de Milano exposicion universala 2015Milano2015 manifestacion notavNoExpo de MilanoMilano2015 inauguracion e manifestacionmilano2015 inauguracion e manifestacion 1milano2015 inauguracion e manifestacion 2milano2015 inauguracion e manifestacion 3

Milano2015 parla d’ecologia e de COP21, mas a costat i a la linha Turin-Lyon que prepausa un projecte productivista que destrusirà la montanha e los fluxes d’aigas, per exemple. La vergonha es que la ministra francesa de l’ecologia i participa !

Es encara una vision vergonhosa de las accions de la casta al poder, poder supausat democrata e pro per «respectar l’ecologia», alara que fan que crear violéncia pel privilègi d’una casta financièra de productivistas, d’urbanistas, de destructors de la vida sana de las populacions.