arcuèlh

dissabte, de maig 16, 2015

Occitània: nacionalisme francés engana.

Lo nacionalisme francés engana, aquí un autre exemple. d’autras solucions son possiblas, las lengas ditas regionalas pòdon ajudar per l’integracion de l’immigracion, per integrar las comunautats que lo nacionalisme francés a creat per las manipular, coma del temps de Franco, los Andaloses èran emplegat per assimilar los Catalans. Ara, los Andaloses, aprèp aver creat barris diferenciats a Barcelona, an après lo catalan, la lenga e lo biais d’èstre catalan, e son integrats, clarament mens bien que las populacions nègras d’africa arribadas a la fin del XXen sègle, debuta del XXIen sègle.

A Besièrs, l’afar dels noms venguts de la comunautat islamica que viu dedins l’Estat francés, e donc en Occitània a Besièrs, a permetut a l’esquèrra francesa de manipular politicament encara e encara. A Besièrs, la vila es menada per un partit nacional-expansionista francés, un dementre d’autres, mas qu’es vengut de l’extrèma espectre francés de la politica, tot aquò … en Occitània, en tèrra de conquèsta francesa. Donc ajuda l’esquèrra a aver un discors politic nacionalista francés, sempre damorar dins lo simplisme francés de l’argumentacion, santa argumentacion republicana, una argumentacion per Estat, una lenga per Estat, una argumentacion per totas las províncias geridas pel nacionalisme francés, pel regionalisme d’expansion parisenca ; es la règla de la pensada unica parisenca, aplicada per l’esquèrra en Occitània.

Donc avèm agut manifestacions contra la politica de visibilitat de l’armament de la polícia a Besièrs, jamai a Tolosa, faita dempuèi un abans ; aital avèm agut protestacions d’esquèrra a Besièrs, alara que lo biais de foncionar es lo mesma que la consolessa de Lille per gerir la dita «immigracion musulmana» (aquò ajudèt Ménard per argumentar, lo nacioanlisme dels uns ajuda lo nacionalisme dels autres). La dita «immigracion musulmana » es çaquelà la resulta d’un expansionisme del nacionalisme francés, una expansionisme qu’a agut mestièr de braçes armats occitans (lo Général Bugeault a encara son avenguda e sa plaça a Lemòthes), es la nòrma de l’imperialisme d’aver mestièr dels pòbles sotmetuts per poder s’expandir sus d’autres territòris.

Es tanben utile pels partits jacobins d’aver l’extrèma-dreit per poder s’exprimir, tot comptar que lo contengut politic es realament tanben imperialista e enganador suls neuròmes dels pòbles sotmetuts.

L’esquèrra francesa, del PCf o del PSf de l’Erault, a donc mestièr de l’etiqueta de Menard, lo cònsol de Besièrs, de la dreita francesa e nacional-expansionista, per poder aver un virolet politic e non pas parlar dels vertadièrs problèmas que pausa l’assimilacionisme francés en Occitània.

integracion e manifestacion d'esquèrra

Es la meteissa esquèrra qu’installa una placa a l’Abbé Grégoire a Montpelhièr !

Integracion made in Flandras

Una associacion catalana, tanben explica que l’integracion es possible en Catalonha, e gràcia al Catalan. Nous Catalans es lo nom d’aquela associacion, aquela fabrica de ciutadans catalans, integrats. Quí a intedut una nuèit o un jorn dels problèma modèl Estrasborg, Vilas Parisencas o co-urbanitat de Lengadòc-Provença, a Barcelona ?

Mas coma l’ai jà escrit, quin partit francés es estat veire de quina manièra la Generalitat de Catalonha a reglat aquel problèma, es de dire la co-abitacion de pòbles de diferentas provenenças ?

Atencion, lo site de Nous Catalans es en lenga catalana (aquò vòl pas dire que son fascistas coma l’indica la propaganda del PP), car lo catalan –la lenga- es pas un decorum per una clientèla de cultureux, mas realament un actor d’integracion per TOTAS LAS POPULACIONS, sense excepcion ; es la lenga de totas e pas sonque de las associacions per recebre subvencions. Es aiçò que lo PP –en mans del ministre WERT- vòl destrusir ambe sa lei sus l’educacion. Lo PP es lo partit pòst franquista e lo vesin al Parlament Europèu de l’UMP-UDI-Les-Républicains.

UMP facturas gates   messorgas jacobinas

Jacques Myart, deputat UMP jacobin parisenc, se carga a cada arribada al poder de la dreit afrancesa, d’exprimir lo meteis nacional-expansionisme francés que l’esquèrra francesa ; es un regionalisme d’expansion que nega d’existir aital.