arcuèlh

diumenge, de maig 10, 2015

Omofobia distribuada a gratís en Peitieu

Auriá poscut èstre editat e distribuat per un integrisme musulman, josiu o panteïsta, es un militant de la glèisa evangelista de Peitiavin qu’es lo redactor e la logistica de la distribucion a gratís dins las carrièras d’una vila de Peitavin.

omofobia en Peitavin glèisa evangelica

Sul pic, lo pastor evangelista a castigat la distribucion del document, e benlèu tanben son escritura.

Aquela omofobia es importada directament per las vias de las creissentas glèisas evangelistas d’America del nòrd o d’Africa.

Dona un rebat especial a diverses nivèl : – importat d’Africa, vesèm melhor lo combat qu’an los ciutadans africans que vòlon pas veire devath lo pès dels integrismes religioses, e que pòdon èstre gai o lesbian, en minoritat, son efectivament en dangièr ; – importat d’un tèxte cristian interpretat non pas ontologicament, mas ambe una vision politica que coneissèm plan en Euròpa, e aquela ideologia qu’a cremat josius, comunistas o rròms dins los camps dit de concentracion del nazis germanics.

omofobia de la glèisa catolica

Sembla que l’istòria tòrna aviat ambe las imposicions o creissentas politicas de prolixisme religiós, mai tanben de l’integrisme musulman qu’ataca lo Kenya, avèm alara l’integrisme evangelista que del Kenya fabrica una contra-poison religiós, e que fabrica documents d’aquel escantilh.

Es urgent en Occitània, de reviscolar l’istòria d’Occitània (se cal pas limitar a l’Edat Mejan çaquelà, edat Mejan es la simantica de l’istòria republciana francesa e de l’Istòria tal que se tracta en 2015), e l’ensenhar a totes e totas.

Convivéncia es occitàniaManifestacion de protestacion per la convivència a Tolosa

Es urós que lo sistèma politic de la decentralizacion l’aguèsse recentament demandat a la ministra de l’Éducation francesa ; es que podèm far fisença al sistèma de gestion francesa d’Occitània ? O que daissèm nàisser en Occitània, las granas d’una novèla guèrra de religion, la cinquena qu’avèm suportat ?

Encara, una vagada, l’ignorança es cultivada pertot, quitament en Peitavin ! Se cal mesfisar qu’aiçò s’espandiguèsse pas ; e m’agradariá de veire tanben mantunes berretofòbs o occitanofòbs castigats per la societat del meteis biais.