arcuèlh

dilluns, de maig 11, 2015

Parlar dempuèi París per Sud-Occitània

La sindròma del centralisme francés, lo candidat UMP-UDI-Les-Républicains, segur un sant òme de Roergue qu'a degut pujar a Paris per aver un pòste a son nivèl de «competéncia» politica, convéncer vint ciutadans de l'UMP-UDI qu'es un bon candidat, candidat "Les Républicains" de la novèla region Sud-Occitània, parla a LA ràdio aqueste maitin ; e donc o fa dins los mèdias qu'a la costuma de costejar*, los mèdias que nos dónan cada jorn la «bona paraula» jacobina**. Pareis segon aquel candidat, que lo subjecte de nom d'una region dins lo debat del 4 d'agot èra « un debat caut », tot per indicar que lo debat fragil correspond pas a çò que el -lo sant jacobin- vòl.

L’òme de Roergue en davalar a París, per un pòste de foncionari professional, se deuriá aver un pauc d’umilitat e se recordar d’aquel maissant fenomèn que fabrica lo jacobinisme francés. La tradicion occitana es collaborar ambe lo jacobinisme, gerir la decentralizacion es qué ? Persegre un projecte jacobin per las regions elonhadas del sant centre de la ciutat jacobina ?

Anar a l’encontre dels electors de la nautor de las bonas pensadas parisencas, es un pauc la sang blava que davalava per las vacanças d’estiu pendent quatre meses… Es pietadós a l’UMP-UDI-Les-Républicains e tanben al PSf-PRG.

Lo candidat escolhit s’engatja en campanha electorala, a las regionalas 2015, perqué lo sistèma democratic francés es en crisi e «lo vòt FN n’es lo rebat» ; la causa la pus extra-ordinària es que lo FN es de la mesma pasta electorala nacionalista francesa. E las clau de reglar los problèmas franceses en Occitània passa per «un engatjament a l’UMP-UDI»***, e o dirà sense rire ! «L’eleccion sense causida» es aquela qu’es de la determinacion d’eleccions ambe la partidocracia de parachutatge partidocrata parisenc.

France Culture Informacions ràdio manipulacion

* Cal escriure çaquelà que los mèdias locals son talament mediòcres per establir lo debat e aver auditors en nombre que lo debat se fabrica sus fRance CULture aquel maitin.
** Avèm un debat electoral installat per París per un sistèma dit democratic que se sona decentralizacion, e que prepausa per lo bipartisme per dos parachutats !
*** L'etiqueta de "Les Républicains" es tanben contestat per un avocat socialista de Tolosa (que i viu), mas inscrit a la barra parisenca ! cal dire que Tolosa a pas lo nivèl d'institucions juridicas que cal per una capitala europèa, digun dels partits jacobins franceses a volgut ne portar quand èran al poder parisenc.

agla jacobin democracia dels pòbles

La critica de la Vena passa per una critica de semblança a la IVena republica, òr lo problèma es pas l’etiqueta de la republica, lo problèma es lo sistèma politic francés e jacobin. Lo debat es donc impossible se lo debat partís dels mèdias parisencs, del sistèma parisenc de pensada.

Los reals cambiaments o son estats sempre en França per ciutadan «provincial» qu’an portat idèa novèlas als Parisencs, que son ontologicament conservators ; mas pauc a pauc, se son fait minjat per una sindròma plan coneguda aquela de Enric III de Navarra. E quora los ciutadans «provincials» an pensat impossible de reformar dempuèi París, nos son davalats en «província» per las eleccions de la deCENTRalizacion, la deCONcentracion de las idèas politicas jacobinas. E quand lo gente candidat demanda que se parla de las causas concernent lo país electoral concernit, çò-sec lo jornalista parisenc explica « voilà vous commencez à prendre de mauvaises manière électorales» (vaquí debutatz de préner lo maissant biais electoral).

Lo candidat UMP-UDI-Les-Républicains parla de far comunautat (mas pas al entorn de l’identitat occitana o catalana, jamai sèm dinc un mèdia parisenc), quora o pensa far ambe sa candidatura per la region concernida, concernida per SA candidatura. Al pòrta-votz parisenc nos parla coma s’èra candidat a París, i a quiòm que truca endacòm. Nos parla de çò que París a vist passar, e que los jornalistas an vist passar, jamai de l’actualitat regionala tolzana.

Dins las prepausicions del candidat UMP-UDI-Les-Républicains i a las passejadas del Conselh Regional entre Tolosa e Montpelhièr ; aquò tòrna una jà experiéncia politica diplomatica europèa, la passejada sempre criticada e costosa del Parlament Europèu entre Brussels e Estrasborg (e mediatizada pels conservators angleses), quí paga aquela experiéncia politica viva ? Los ciutadans europèus, son segurament pro rics ! Es una pensada de riquessa que podèm integrar dins una region forçada del centralisme francés que fabrica caumatge coma es Sud-Occitània, e segur «dèu aver moneda a desgalhar per passejar los elegits entre Tolosa e Montpelhièr» o benlèu los podèm passejar car son de pauc d’interès politic real ? Jà es un vòt de l’impoténcia reclamada pels elegits dins la region Rhône-Alpes per un vòt recent per desvolopar economicament Ardècha e Savòia :

republicans e la politica

Cal esperar que fRance CULture convidèsse tanben los autres candidats potencials per la regions administrativa francesa, e pas pel temps de las eleccions, mas ara, car volèm entendre los candidats PSf-PRG, FN-BM, EELV, FdG, etc.  Es un programa politic qu’es estat çaquelà d’una granda mediocritat e d’una inutilitat politica, veire contra-productiu pel candidat.

Senon, serà clar, lo candidat UMP-UDI-Les-Républicains serà plan lo candidat del sistèma parisenc en visita electorala dins sa region d’origina, region de la deCENTRalizacion, deCONcentracion, e que lo pòste parisenc (per un immigrat de Roergue), pòste que gaudís es donc una ofèrta del jacobinisme per bon servici al sistèma.

colonia del jacobinisme electoral

-°-

sondatge Internet qu'arribèt jamai a la redaccion de fRance CULture 2