arcuèlh

dissabte, de juny 27, 2015

Combatre lo comunautarisme, totes los comunautarismes

Se vei donc aviat (veire bilhet següent, aquel d'ièr) de quina manièra l'integrisme musulman es instrumentalizat per un autre comunautarisme republican, lo francés, l'expansionista francés.
 
De qu'es lo comunautarisme ? Es un mot emplegat mai que tot dempuèi lo XXen sègle.
Definicion : Es una tendança de far preváler las especificitats d'una comunautat (II, 4 - dictionnaire Le Robert) al dintre d'un ensemble social mai bèl. Lo diccionari francés dona la frasa següenta : los dangièrs del comunautarisme per l'integracion a una nacion . Comunautarisme bordat, agressiu, de replegament.

L'emplec del mot comunautarisme pels franceses, pausa los problèmas següents : Quina nacion ? Definicion e interpretacion dempuèi Ernest Renan e Maurici Barrès, plan segur (e sabèm las consequéncia desartrosa que fabrica, fabricant un «ensemble social mai bèl»), definicion e interpretacion de l'aprèp periòde dit  La Terreur donc. La creacion de frontièra pels comunautarisme (veire l'illustracion, mas veirèm que las frontièras son tanben la basa d'existéncia de la santa République française, sul terrenh e pas sonque sus las platjas), agressiu qu'es tanben lo comunautarisme que fabrica Estats expansionistas, e pas simplament estat per viure, biais de viure la religion, de replegament, veirèm que l'Estat ajuda al replegament sus se dels endoctrinats, escòlas ditas republicanas e monoteïsta lingüistica.

Es un mot tipicament installat dins los diccionaris franceses per assegurar a la famosa Nation de 1792, aquela nacion qu'es supausat nos liberar de l'èsser de subjecte del rei (benlèu entre 1789 e 1792), un estat politic clar imposat sus las autras nacions, sotmetudas e plegadas a las volontats de la nacion-castica, lo mercat-Estat-nacion que se fabrica per la casta del poder (suprimir als sang-blaus lo dreit de far parier dins lo regime d'abans). Per dintrar dins la casta cal aver los privilègis d'èstre plan acceptat per la casta, e l'etnisme lingüistic francés ajuda plan, e la casta se fabrica dins las escòlas reconegudas per la quita casta, l'auto-estima escolara.

Es un sistèma de replegament sus se, que s'autoestima, s'autofusiona, s'autocongratula sense regulacion exteriora. E lo comunautarisme religiós es alara vist coma un dangièr, car questiona (benlèu pas coma cal, mas questiona). Mas son els tanben comunautaristas per expansion de l'idèa que lo qu'accepta lo camin castic, es automaticament dintrat dins l'esquèma que necessitan per sobreviure, o fa sobreviure lo comunautarisme.

Los adeptes de las religions europèas an plan comprès la causa, e donc la lei sobre la laïcitat a permetut de bastir la patz entre aqueles sistèmas de destruccion de l'umanitat pacifica.

Arriba un autre sistèma religiós, que de l'istoric europèu non sap res, aquel sistèma es lo musulman, la religion establida al torn de Al Còran e de las mosquèas (caduna aguent una vision de la comunautat diferenta), suportèm ara una guèrra de comunautat religiosa musulmana, e una guèrra basada sus interpretacion d'un tèxte puslèu fosc, Al Còran.

Lo biquiní per l'estiu 2015 es alara enebit sus las platjas de l'Euròpa considerada coma cristiana, santa e apostolica, o pas brica çaquelà.

Mas contra l'integrisme religiós, l'Estat francés pensa que l'integrisme republican serà la clau per resoldre las causas politicas que fan problèma ; òr, la religion republicana es benlèu laïca, agnostica, veire atèa, mas es una religion que fabrica un comunautarisme, un replegament sus se, e d'expressions politicas de replegament, d'esquèrra, de dreita, e tanben de mantunes francmaçons nacionalistas franceses. L'integrisme republican a fabricat descapitacion tanben, sobretot pendent l'establiment de la definicion de Nation...pendent La Terreur. La descapitacion es una granda barbariá umana, car pensada e orquestrada, per una casta per remplaçar una autra casta. La simbolica del crimi d'ièr, es pro clar, sèm capables de far parier que los republicans franceses.

De quina manièra la République française es un comunautarisme ? 1 / a creat frontièra ges naturalas entre los pòbles (la lista es longa, tròp longa per l'inscriure aquí), aiçò per assegurar un replegament administratiu, lingüistic e fins finala, ideologic, academic a còps ; 2 / a creat frontièras dedins la societat, aont la societat aviá creat ponts entre las generacions (per exemple), la République française a imposat una transmission ontologica e l'interdiccion de transmetre ambe la lenga los sabers de mantunas generacions abans (sul modèl de la revolucion culturala maoïsta), mas ambe una cara d'alfabetizacion que semblava impossible ambe l'ancian regime ; 3 / a creat un instruments administratius de manipulacion mediatica, interior e exterior (mèdia e diplomacia) per assegurar un biais de sobreviure ambe un imatge positiva, car lo militar li es estat interdit dempuèi la victòria del sampitèrne enemic exterior, a Sedan ; 4 / lo militarisme interdit, per aver volgut bastir un espaci territorial gròs -tròp gròs-, mas que damora encara viu ; lo militarisme interdit per las poténcias vesinas (sovent tanben problematicas), li caliá un sistèma interior contra-rotlable per poder sobreviure, l'administracion bonapartista, la prefectorala es arribada aital coma un instrument foncional per manejar las populacions en docina. Sistèma qu'a fabricat messas goticas per aver l'identitat dita nacionala, aquela que cal revendicar coma un catolic dins la glèisa, revendicar per èstre reconegut pel quite comunautarisme francés, en prefectura ; 5 / lo folclòre del comunautarisme francés a data, un imne, tres colors, glèisa (e diferentas fòrmas arquitecturalas o virtualas), monuments, idòlas, curats o preires, elegits e elegidas de la partidocracia, emponts, sordats o policièrs-gendarmes, escòlas del comunautarisme, universitats del comunautarisme, assegurança de proteccion del comunautarisme republican francés, etc.
Aquestes cinc punts an fabricat lo comunautarisme republican francés. Es un dangièr per l'umanitat, mas lo dangièr se vei mens, e pel moment aquel comunautarisme vei coma dangièr lo mercat mondial, mas lo mercat mondial frenat, serà encara viu aquel dangièr, car la République française podrà encara desvolopar lo seu comunautarisme ontologic !

Lo DRAC francés es un comunautarisme republican, se sona calarament segon l'article 2 de la constitucion, République française. La RF es tot, levat un instrument democratic, ni republican, ni de l'etnia de basa, los franceses. Es un instrument de la casta, un instrument de sotmission dels pòbles, dels ciutadans, de la vida democratica, que l'espaci de poder es una region del monde que la creissença contunha quitament al sègle XXIen, coma per exemple a Maiòta.

Combatre los comunautarismes dels religioses atardats perqué de l'istòria de las religions en França lor es desconegut, passa tanben per una melhora coneisséncia del comunautarisme republican francés.