arcuèlh

dilluns, de juny 01, 2015

Ont son los deputats europèus franceses del "Sud-Ouest" ?

Podèm pas esperar res dels deputats europèus de la zòna d'eleccions del dit Sud-Ouest, son totes absents sancierament per la revendicacion occitana ; TOTES !
Mas un José Bové qu'explicava, un còp èra en campanha electorala, que la revendicacion occitana èra pas pro virulenta, ont es ara ? 5 jorns aprèp la debuta de la cauma de David Groclaude, ont es ?
Ara, vòli aquí felicitar los deputats europèus qu'an signat la demanda adreiçada al poder francés, e dempuèi lo Parlament Europèu.




E ara, podèm esperar qué dels Franceses sul sicut de reforma de l'Estat quora una critica justificada es pas sostenguda, quora la reforma es per matar la dignitat occitana ; e criticar l'Estat es criticar son administracion es donc criticar fRança.

Ara n'i aurà d'Occitans (o franceses que s'amagan dins mèdias occitans, ancian de la complicitat jacobina, o dins las institucions de la decentralizacion) que traparàn encara quicòm per non pas castigar fRança ! 
Non francament  ...
Que fabrica Éric Andrieu ? Ont es l'ancian president del CIRDOC ? Que fabrica lo deputat europèu del MoDem, sistematicament absent de totas las revendicacions occitanas alara que l'Union Europèa es la sola institucion public que considera amb dignitat la lenga occitana ? Ont es aquel de Bordèu ? Ont es lo deputat talament presat per la professora engatjada de Montpelhièr, ont es Jean-Luc Mélenchon ? E ont es la basquesa plan coneguda per èstre l'amiga dels dictators tunisians, aquela dels #LesRépublicains ? Amiga d'un Sarkozy que castiga tant que pòt las «langues régionales» dins los seus twitts.

Aprèp nos vendràn veire perqué si votam pas, lo FN arribarà al poder ! Mas quina diferéncia fabrica un deputat FN ambe un deputat europèu socialista ?