arcuèlh

dimecres, de maig 11, 2016

49.3 lo sistèma jacobin vòl damorar en plaça

Lo 10 de mai es una data que mantunes díson díson important en fRança, es la data que lo sistèma jacobin, dins l'acte politic d'un filh de republican dit espanhòl, a decidat de rendre istoric per matar la democracia.
Lo sistèma republican francés a inventat lo 49.3 per damorar en plaça, aquel sistèma serà jamai sortit per las manifestacion coma las podèm aver vist d'aiçí à d'ailà, es una casta e un sistèma de pensada ensenhada dins totas las formacions que fan las sciences politiques francesas e que se retròban pertot al govèrn e dins totas las administracions francesas (decentralizada tanben).

Quand son pas al poder, fòra del govèrn, son contra : 
 

Quand arríban al poder, es l'administracion que governa en foncion de çò que pensa que l'elegit acceptarà. E quand l'elegit es fosc, flac, tocat per la sindròma Enric III de Navarra, etc. L'administracion ne jogarà.

E alara, la discussion pel Parlament capita d'èstre impossibla, veire encara mai piège, estupida.
Mas ATENCION, es pas question d'una color o d'una autra, son mantunas partidocracias jacobinas que se passan la pelòta, per daissar lo sistèma sobreviure.
Lo jacobinisme son una constitucion, sa partidocracia e la seuna administracion bonapartista.
Aital quand un ciutadan d'aquela distatura jacobina ajuda lo fisc, lo fisc, sistèma fiscal francés .... 
Quina es la vòstra situacion materiala anuèch ?

Stéphanie Gibaud : Siu en urgéncia vitala. Vivi ambe 400 € per mes dempuèi julhet 2014. La banca refusa los meus chècs, e vau aver de daissar mon apartament se vòli pas que las meunas proprietats fosquèssen sasidas. I a una peticion per m'ajudar que circula e una soma sul site de finança participativa. Tocada, es çaquelà una umiliacion tarribla. Soi forçat de metre en abans los aspectes pro personals de ma vida, coma dins un programa de tv, alara qu'es al revèrs de la meuna educacion.

Avètz participat al programa «
Cash Investigation » suls « Panama Papers » de France 2. Èriatz en fàcia del ministre de las finanças (NDLT : del govèrn socialista jacobin), Michel Sapin. Aquel encontre a cambiat la vòstra situacion ?

Stéphanie Gibaud : Non. Explica que pòt res per me. Avèm un ministre que combat l'evasion fiscala (NDLT fugissent l'Estat jacobin), que reconeis que l'ai ajudat a emplenar las caissas de l'Estat, mas que s'amaga darrièr la lei (jacobina) qu'explica qu'i a pas res per protegir los lanceurs d'alerte. Li ai escrit tres còps. A pas respondut. Ai escrit al (breton) Jean-Jacques Urvoas e a François Hollande, sense capitar. De qué vòl dire aiçò ? Seriá donc impossible de me trapar una foncion que seriái utile ? Quand las gents son es estat de sobrevida, se podrà res far ? Se podrà jamai botar en plaça una linha de budgèit per salvar una persona qu'a ajudar a amassar 12 miliards d'€ ? Al cap d'un moment, avètz enveja de vos matar, perqué soi dins l'incapasitat de téner. Michel Sapin gerís sa vida administrativa personala, ieu soi al moment de la sobrevida.

Propaus amassat per Élodie Emery, Marianne N° 993 del 22 abrial 2016

Es clar que lo sistèma jacobin a mestièr d'un elegit sotmetut per damorar en plaça. Çò qu'es pietadós es qu'aquò, del sindròma Enric III de Navarra, se vegèsse pas dins la populacion, nimai en Occitània. Mas es clar tanben que lo sistèma mediatic lo protegís tanben, aquel sistèma jacobin per damorar en plaça.
Car alara lo mai clar es :
E 1792 a ensenhat una sola causa al pòble, la guillotina es un instrument eficaça, senon «lo» pòble de 1792 li damora La Terreur dels jacobins. Car lo sistèma politic jacobin, per exemple dins la decentralizacion, a plan entendut que la fiscalitat es causa del poder centralista, del jacobinisme, o cal pas reformar, es de dire destrusir, son luòc de trabalhs pron plan remunerats pels capolièrs de la casta jacobina, ensenhada dins las escòlas de sciences politiques. Donc se cambiam pas de sistèma partidocrata d'un extrèma a l'autre, cal emplegar la guillotina.