arcuèlh

dijous, de maig 26, 2016

Ambe aquelas somas que podrián far coma politica sociala ?

Lo fótbol es una cauna de finança publica, fons perduts (sempre!), per una granda minoritat de fostalistas, e una casta fosca de truands en èrba, e lo sistèma politic francés li agrada de pagar per aiçò, perqué ? La responsa es simpla, un forbalista e son administracion aquò pensa pas ; pan e jòc, lo principi roman es classic e sampitèrne.
Un site de Bordèu dona la soma, al jorn lo jorn, del còst del passatge de l'Euroe2016 a Bordèu ; podèm pensar que la soma serà similara per Tolosa, Niça, Montpelhièr, Marselha.... e donc se adicionèm tot en Occitània podiam aver una reala politica lingüistica per l'occitan, per una politica sociala, per una vida reala dins los clubs associatius (paure en finança publica), etc. Lo ligam.

Personalament, e coma l'ai sempre far, aquelas espròvas mediaticas annadièras o bi-annadièras, me fan cagar, e soi sempre a boicotar, per protestar coma un sistèma politic que se vòl representatiu e que desgalha l'argent public, en pensar a una casta de riscs que jòga a la peloteta.
«Sèm en guèrra», «sèm endeutats», «sèma en crisi», «tota la societat a dificultats», lo «sindicalisme nos fa cagar», donc.... l'Estat e lo sistèma nacionalista del fótbol francés desgalha l'argent public ambe la granda complicitat del personal politic jacobin. E aiçò seriá normal sense protestacion, sense manifestacion, per la dignitat del pòble manténer ?

De mai a Tolosa, avèm una mena d'institucionalizacion de las amistats, que fan pauc de cas de la lei republicana :
Detalh tecnic, aquel jornal La Dépêche du Midi, que sempre es critic ambe lo sistèma politic d'en Jean-Luc Moudenc, publica aquel article aprèp aver legit Le Canard Enchaîné...
Es evident que l'espòrt fótbol es un instrument per aver client tanben per els, la DDM ... e donc cal pas tròp tocar al tresaur manipulat per las federacions nacionalistas francesas dels espòrts. Es plan conegut l'espòrt es una activitat sanitosa ... coma l'a segurament dit un jorn Jean-Pierre Rives !