arcuèlh

dilluns, de maig 15, 2017

Edouard Philippe, persona de la vida politica francesa es clar : dobtèm

L'« Observatoire du nucléaire » comunica lo 15 de mai de 2017 - 



Edouard Philippe (1), implicat dins lo pilatge de l'uranium al Niger per AREVA…




… e dins un conflicte d'interès coma cònsol de Le Havre al profièich de l'ancian emplegaire AREVA





L'Observatoire du nucléaire denoncia la nomminacion al pòst de primièr ministre d'Edouard Philippe ; es res del tot una persona « moderada » que la comunicacion macroniana assaja de botar en figura positiva. Plan al contrari, Lo sénher Philippe trigòssa afars foscs amb el, o p, quand trabalhava per la multinationala atomica Areva, participèt a man-òbras foscas dins l'obscuritat uranifèras de la Françafrica.



En octobre 2007, Edouard Philippe es nommat director de la comunicacion e director dels afars publics d'AREVA ; la seuna activitat màger es alara de s'assegurar la collaboracion genta de parlementaris acquisit al lòbi de l'atòme. Es aital en contacte proxíma ambe Marc Vampa, deputat de l'Eure e president del grope d'amistat França-Niger a l’Assemblée Nationale (2).


Es per segur pendent aquel periòde, lo 13 de genièr 2008, qu'un accòrd es signat entre Areva e lo poder del Niger concernent l'explotacion de l'uranium, accòrd sul pic contastat pel Mouvement des Nigériens pour la justice, moveament toareg en rebelhon contra lo poder central de Niamey. D'efèit, los magres revenguts d'uranium, largament sospagats dempuèi detzena d'annada per AREVA, benefiscaràn en res a las populacion, e encara mens als Toaregs, alara que las minas d'uranium son situadas en zòna de vida de la nacion amazigh.



Es donc logic de considerar que las man-òbras en dolçina de M.Philippe son pas estrangièras als grèus susmauts que se son debanats en seguida dins la zòna sahariana (Niger/Malí) e de facto, que, engatjat dins una via de misèria, mantunes gropes Tos son estats aligats dels movaments jihadistas.



Mas, sobretot, es legitime de se questionar perqué trabalha M.Philippe quora es en carga dels afars publics, que fosquèsse coma cònsol màger o ara coma primièr ministre.



Una primièra responsa es portada pel fait que, tre nommat coma cònsol de Le havre (aimablament ofèrt per son predecessor qi'a demissionat al fial del mandat), Edouard Philippe a bailat un brave pont d'aur… al seu ancian emplegaire AREVA, Aital s'installèron doás usinas d'eolinana off-shòre, projecte al final abandonat pitosament en setembre 2016 : seriá interessent d'enquestar per veire ç'aquò de la simpatia d'Edouard Philippe per AREVA fins finala a costat al ciutadans-contribuables de la vila....


Se notarà çaquelà que, de 2007 a 2010, M. Philippe a cumulat sense cap de problèma etic son pòst en çò d'AREVA e lo seu mandat d'adjunt a la comuna de Le Havre mas, atanben, que la Haute autorité pour la transparence de la vie publique (HATVP) li a mandat una crida per aver refusat de donar las informacions sus sa declaracion de patrimòni de 2014, çaquelà una demanda legala (4).





(1) es elegit Les Républicains a Le Havre... e ara novèl primièr ministre d'Emmanuel Macron, la nucleocracia arriba al poder clarament.
(2) cf Charlie Hebdo, 29 avril 2009
(3) cf AFP, 17 janvier 2008
(4) Pel grope o familha Les Républicains, l'aplicacion de la legalitat es una resorga o un « fren a la democracia » coma díson ara per aver viscut l'afar François Fillon. I a elegits Les républicains vertadièrament clars ambe l'argent public ? Coma ancian d'AREVA e Les républicains lo novèl primièr ministre serà clar ambe l'argent public e la politica en favor de l'evironament ? Se podrà pantaissar.