arcuèlh

dimecres, de maig 31, 2017

La politica en jacobiniá es la weed en vila de Tolosa

Ah òc, vertat, totes/as sábon pas çò qu'es la "weed", es un novèl mot en patois parisenc per indicar la podra blanca que se consoma un pauc coma l'indica lo jornal en linha de Tolosa, Toulouse7 :
Toulouse7 explica que la "weed" es la "death" al cap del nas, es cremar. Es un biais d'illustrar que la "weed" e sa prmocion son interditas en fRança, fins ara ; la "weed" a un autre simbòl sul net, la fuèlha del canadà blanca.

Me recòrdi una dopla pagina de La Dépêche du Midi, que trobava de la prostitucion industriala (es pas una metafòra) a L'Empordà....  Els, jornalistas professionals, que son editats en banlèga de Baissa Camba, Polida Font e La Reinariá, un pauc luènh del Canal a Matabuòu ...

Quand la majoritat dels Tolzans de la dita classa mejana s'en va a Barcelona, es clar per ne trobar a Barcelona o sa corona urbana (rarament a Andòrra), Girona, Figueres, etc.

Mas i a un grand comèrci a Tolosa de las "èrbas de Provença" (vièlha semantica per indicar qu'arribava un còp èra de Marselha!) ... e aiçò, ara, dins las carrièras de Tolosa centre, Matabuòu, Marengo, Joanjau, W.Wilson,  Arnaud Bernard, a la pòrta de l'universitat de Tolosa-Miralh,  etc. Ai pas fait la lista segura d'aqueles luòcs de venda, mas soi quasiment segur qu'i a mai de luòcs de venda (en totala libertat, e sense taxa, lo liberalisme aplicat segur) que de luòcs de venda de tabac o d'alcòol, que fan quinquanèla ambe lo comèrci illegal del tabac vendut d'Andòrra per trens, cadenas de veituras, o busses sancièrs.

Dins un article publicat anuèch una ràdio catalana confirma que la consomacion de "weed" es de mai en mai correnta, lo percentatge de consomacion es sovent mai fòrt que los percentatges politics per arribar al poder en fRança. Fau notar dons 25 % dels joves en Catalonha (Principat) son consomators de "weed" ... 25 % quin es lo candidat qu'es arribat a 25 % de la populacion per capitar las eleccions ?

 Vesèm aital qu'i a urgéncia de reglar lo problèma e que la repression es pas la solucion ; arrestar un "weed trader" a Matabuòu arrestarà jamai lo trafic de la podra detaxada.

Quand serà taxat e qu'engraissarà los comptes de las regions, Conselhs Regionals ? Aital la venda serà mai segura e lo CR aurà enfin un finançament autonòme. Puèi la polícia francesa se podrà aucupar d'autras causas, coma la reala securitat dels ciutadans. Una lei d'Estat (car los CR son pas competents suls subjectes legals, es pietadós) serà necita.

Mas la dròga es tanben viventa en Occitània (ambe lo regime jacobin) es tanben la politica ; avèm dreit a un tsunami de candidats per las legislativas 2017 ... la politica es una dròga, e coma la "weed" dona una sorga de finança per la populacion que sortís de sciences-po !