arcuèlh

diumenge, de maig 14, 2017

L'espaurugal o espaventalh politic = FN-BM

Dins la mesura que lo nombre de vòts del primièr torn al FN-BM a pas gaire cambiat, sapient que la populacion en fRança a aumentat ... lo FN-BM èra lo perfait espaurugal politic per plaçar lo sistèma de la casta republicana al poder, tornar. Mas a calgut un « bon candidat » per la finança del sistèma jacobin, La Défense. Sempre an paur dels pòbles de fRança, se avián votat pel mal, pel FN-BM ! La borsa baissava abans lo segond torn e aumenta aprèp.

La prestacion de Marine Le Pen es estada -dins lo debat d'entre dos torns- la confirmacion del ròtle que -els- se vòlon donar : far pro paur per servar lo sistèma, mas sobretot pas arribar al poder. Es lo ròtle que vòlon jogar. Donc la guèrra programatica als immigrats es un biais coma un autre de far votar las (jovas) banlègas de las immigracions colonialas francesas pel sistèma jacobin. Es un pauc coma lo Jihadisme qu'ajuda la polícia de donar los biais politics al ministèri de l'interior.

Dins un bilhet Nathacha Polony explica clarament las causas ; lo podrètz fintar sus Polony.tv en lenga francesa o patois mediatic parisenc, una bona lenga que fau servar segur. 

Sus aquel bilhet de Democracia per Occitània, aquel blòg d'opnions, trobarètz donc la traduccion en lenga mespresada, en lenga occitana, non pas per multiplicar las traduccions, mas per indicar als Occitans que lo jacobinisme trobarà totas las solucions politicas per damorar al poder e servar un Estat francés que serà jamai democratic.
__________________________________________________________________________________

Faudrà estudiar la cartografia del vòt, mas una causa es segura : - los ancians an votat majoritariament e grandamentper Emmanuel Macron, - tot parier que las classas dominentas, - de mai que los mai diplonats o graduats d'universitats, car los dos, malastrosament en fRança, van amassa. 

Es donc un vòt de ciutadans que van plan ; e que van acabar los autres, los que van mal ? E al final lo balanç del vòt, que ne faràn ? Car lo dimenge al ser, s'enguèron aviat suls platòs de television de las gents que nos explicavan que l'eleccion aquela èra un referèndum per o contra l'Union Europèa e donc que l'Union Europèa a ganhat ... d'unes an parlat de plebicit ! 

Quitament diluns maitin se vegèt -per exemple- Juliette Méadel (1) explicar sense rire que sus las ordonanças, Emmanuel Macron dixit : « acaba d'aver 65 % dels franceses ; vòl anar al cap de sa refòrma del còdi del trabalh »

Fau tornar explicar a Juliette Méadel que 65 de cent de votants es pas 65 % dels Franceses ; que 65 de cent exprimit e non nul es pas los 65 de cent de votants ;  que sobre los 65 de cent, la proporcion de los qu'an votat PER la refòrma del mercat del trabalh per ordonança es sense dobte gaire majoritària.

Tot aquò nos compte çò que devendrà lo lendedia de vòt, çò que devendrà las interpretacions ; avèm evidentament un buf d'aire clar, un bèl sospir de solaç, de totes los Europeïstas religioses e edeptes del liure mercat escambista, car dins aquela campanha lo Front National a -un còp mai- jogat son ròtle ; Marine Le Pen a jogat lan, èra esperat, es de dire probar qu'es pas un dangièr, mas un espaurugal ; es pas brica parier.

E donc se tòrna veire totes los que vòlon que RES NON CÀMBIA.

Alara evident, se son trobat un candidat diferent, mas avèm entendut jà .... un Pierre Moscovici (2) per explicar que « fRança tornava comptar en Euròpa », Angela Merkel faguèt çaquelà d'anóncias dins aquela via ; tot parier que Jean-Claude Junker (3) ; de qué vòl dire ? 

Vòl dire que fRança podrà comptar dins « le concert des nations » que quora se confòrma a çò d'esperat ; aquò vòl dire que per existar fRança se dèu sotmetre a çò que vòlon los poderoses ; i a quitament grands politics qu'an parlar de capitada « à la Bonaparte » 

La vitessa es un pauc tròp granda en besonha.

__________________________________________________________________________________

(1) secrétaire d'Etat chargée de l'aide aux victimes
(2) Moscovici es aquel ministre ancian de Jospin que declarèt un còp èra a Bucaresti que sabiá pas perqué Jospin li demandava de signar la Carta Europèa de las lengas. 
(3) lo primièr voleur de la fiscalitat dels pòbles europèus, al simplàs profièich del seu Estat quora n'èra lo primièr ministre, lo Luxemborg. Adobat al cap de la comission europèa per la majoritat castica Dreita liberala e Esquèrra Liberala al Parlament europèu.

Mas es caracteristica de la besonha francesa, destrusir sul modèl bonapartista las vidas democraticas o pas dels Estats vesins ; es pas un pantais, es l'istòria del continent europèu. Car, tornèm en Occitània, destrusir la lenga occitana es destrusir tanben una autonomia de la pensada politica occitana, es essegurar la sotmission al poder jacobin, e sempre centralista francés, un poder militarista al modèl de la prefectorala (sistèma bonapartista installat per l'impèri primièr del Napoleon Ier que odiava la republica de Paoli en Corsega). Car Occitània a existat ambe mantunes sistèmas democratics (flac segur) qu'èran exemplars per tot lo continent europèu levat lo centralisme reial borbonic e capecian.

Per existar l'extrèma-esquèrra a tanben mestièr de l'espaurugal aquel ; la liga antifascista an un ròtle similar a la casta parisenca dels jacobins sul tèma. E quand manifestar, dona un ton, una unitat, sense qu'an se lo FN-BM exista aital, en espaurugal o espaventalh.

Es que fau aver un FN-BM seriós per arribar al poder del cambiament (es pas brica ma causida, tròp de trabalh per cambiar un partit tanben jacobin), o es que fau votar per d'autres ( atencion la lista jacobina es longassa ) per las legislativas per non pas daissar la mèrda castica damorar al poder ? 

E atencion als faus amics, lo regionalisme qu'amaga un jacobinisme sense s'en rendre compte ...  Ligue du Sud. Lo Sud es vist sus la mapa exagonala francesa, plan segur, senon Aurenja es plan a l'Èst de Ròse e dedins un Comtat venaissin central pels escambis entre lo nòrd d'Euròpa e los Estats de la Mar Miègterranèa.


Per esclarir las causas, ni FN-BM, ni Ligue du Sud o du Midi, o nimai lo parti de fRance, mas lo vòt anti-macron me sembla ara una necessitat democratica.