arcuèlh

diumenge, de maig 15, 2011

DSK : de la quequeta castica republicana e putativa

Aqueste maitin en directe dels Estats-Units-d’America del Nòrd avèm una pichoneta novèla qu’a pas gaire d’estonar…

DSK la Porsche Tranquille

DSK, desplaçat parisenc en “Porsche Tranquille”, traversa l’Atlantica sense la veitura dels amics, e donc serà mai complicat…

Se caldrà pausar la questio nde son tractament dins la premsa parisenca, premsa d’opinion. Veirèm segurament la dreita parlar de l’afar e l’autra moderar la causa.

Per astre lo Nouvel Obs nos explica aquesta setmana que la casta es bravament descomplexada… abans lo 14 de mai de 2011.

Portada Nouvel Obs

Es pas ièu que l’escriviái jà far tempses, es plan lo redactor en cap de l’article, sèm en situacion castica de 1788… Ièu l’ai escrich jà farà mai de 5 annadas, segur qu’es estat una de las causas que faguèt despertar aqueste blòg.

Aquesta casta descomplexada l’avèm tanben vista dins una publicitat sobre lo torisme en Tunísia … Car concretament en Tunísia, son pas los proprietaris de gòlf qu’èran tocats per la dictatura Bel Alí (n’aprofièichava senon i auriá pas agut de gòlf), es plan lo pòble qu’aviá de suportar las balas matadoiras, segur que l’installacion d’un gòlf en Tunísia es estat fait sobre l’esquina dels pichons proprietaris agrestas.

lo gòlf e lo torisme en TunísiaLa quequeta de la casta al poder francés pòt anar jogar al gòlf, tranquille en Tunísia, son democratics, per la volontat del pòble, mas pas gaire pertot se sembla ; aquí vesèm que lo ministèri del torisme tunisian a mestièr de netejament tecnic… e democratic.

Lo jornal parisenc a puslèu plan vist çaquelà la situacion que cal aver sobre la Tunísia uèi, per i anar en vacanças :

Tunísia (1)Tunísia (2)

Uèi dins l’Estat francés, es la casta qu’avèm mestièr d’enlevar del poder, totas las castas del poder actal al poder que se vòl la “relève” (sempre nacionalista francesa), e qu’an pas res de fotre dels pòbles.

Se cal recordar tanben que las istòrias de quequetas faguèron un temps lo poder de la decentralizacion a Montpelhièr, totes los secretariats se ne podràn recordar. E lo sistèma de la decentralizacion es de reformar per installar sistèma democratic tanben aquí en Occitània. Quin es lo projecte socialista sul tèma, tèma que serà segur pas portat per cap candidat putatiu, pel moment ?

L’Estat francés o/e l’Estat pòst-dictatura, son pas bons modèls pel planèta, ni per Occitània.

E quora escoti Michel Dubet, dins un conferéncia lo dissabte 14 de mai de 2012 sobre l’educacion recentament, lo son contengut nacional-expansionista prepausat a docina sense comentari de la sala SGEN-CFDT, acaba de me convénver, coma lo redactor del Nouvel Obs, que sèm plan dins un novèl 1788, e que caldrà copar caps, de l’administracion al poder politic partidocrata.

-°-

DSK train de vie nouveau a Nòva YorkDSK Berlusconi

(Aquò vira melhor lo biais de viure aquí ?) (DSK : reaccion de Silviò Berlusconi)

image002