arcuèlh

dilluns, de maig 30, 2011

Expression nacionalista espanhòla sobre France Culture uèi al maitin.

La convidada èra Sylvia Desazars de Montgailhard, a las  07:40, mèstre de conferéncia de Sciences Po, directriça del desvolopament de l’ESSEC, autora de Madrid et le monde (éditions Autrement, 2007) … Los autres èran Mathilde Alonso-Perez (en duplex de Lyon), Professora de l'universitat de Lyon 2 e doctritz en istòria economica, e per telefòne Juan Luis Simal (Madrid), istorian de l’Universitat Autonòma de Madrid.

Per parlar de Catalonha e Euskadi, France Culture li agrada sempre de fa parlar Madrid, e los partesans pòst-franquistas escampilhats pertot en Euròpa… Un tropisme politic regulièr. Aquel tropisme regulièr dona la paraula al pòst-franquisme, pron intelligent per negar d’o èstre, mas concretament las prepausicions son de paraulas sortidas de la doctrina francesa centralista (ambe una demanda politica clarament exprimida), donc un pauc l’aplicacion franquista per netejar l’Estat de las «lengas parasitàrias» ; es quaisment aital que Sylvia Desarzars de Montgaillard, concretament qu’es segurament d’esquèrra socialista espanhòla…, que presentèt l’afar a las questions inocentassas del productor de France Culture.

Sylvia Desazars de Montgaillard

Los escambis Eurasmus devon geinar la populacion de sciences-po França, perqué cada còp es los meteisses exemples dels estudiants, «mos estudiants qu’an problèma ambe aiçò», perqué cada còp son ambe Barcelona un contra punt ideologic clar als corses de propaganda pòst-franquista suls tèmas lingüistics.

De cap manièra se faguèt una critica de la qualitat dels quantums estudiantins sobre los diplòmas que ne sortiscan, perqué ? Perqué aquí es lo nombre d’estudiants que risca de baissar, e donc la capcitat dels professors d’aver un nombre coërent per ensenhar, els.

La mesa en causa de lor ensenhament, es jamai la causa del problèma economic e societal en Espanha o en França, jamai. E çaquelà, se i a plan un ensenhament inutil en França es plan sciences-po. Se fabrica estudiants per renovelar lo sistèma de la partidocracia que pausa un problèma a l’economia, per èstre actors politics sense cap experiéncias de terrenh economic. Aquí en França, mas i a segurament corses d’aquel escantilh, de nivèl universitari, qu’an pas mestièr d’existir e que dona una vision rasseguranta als estudiants, mas que son endronas educativas e societalas, sense cap de critica d’aquel professorat mondialista e mondializant, de pensada autoproclamada universala perqué párlan anglés o espanhòl…

Lo problèma dels indignados de Madrid es pas l’ensenhament de las lengas, mas es aqueste tipe de professorat. La casta al poder es aquò lo problèma, la particula ajuda a melhor entendre quin tipe de societat lor agrada, lo pòst-franquisme lor es quasiment agradiu per çò que concernís la repression lingüistica espanhòla o castelhana.

Mas siam pus gaire rassegurat quora legissèm l’informacion aquesta, d’unes fan logança de Dieu, e d’autres de Franco, encara uèi :

diccionari franco Cronica 300511

L’imperialisme fabrica una ideologia e trabalha sobre l’ignorança per damorar al poder, universitat o politicians.

-°-http://www.vilaweb.cat/-°-

atacas contra l'ensenhament de las lengas en Espanha

-°- www.avui.cat-

ataca del PP contra lo valencian avui 300511

1 comentari:

. ha dit...

Per l'amor de Déu! Que m'hagi d'enterar que Camps pretén erradicar la línia valenciana de l'ensenyament al País Valencià...

auetz tota la rason deth mon! Er ensenhament ei fonamentau peth futur de la cultura e de sas lengas régionalas d'Espanha autal com de França.

m'agrade fòrça tòn blòc. Ei plan actiu e plen d'actualitat. Salut e entà una auta. Pensi seguir-te e leger-te plan soent!