arcuèlh

dimarts, de maig 17, 2011

Oaaaa inesperat : França tocada dins la seuna arrogança nacionalista

I a pas una boca d’un elegit francés qu’a pas agut en boca lo mot FRAAÔÔAANCE.

L’afar DSK a revelat dins lo meteis camp del referèndum de la constitucion europèa, los mèdias de l’Estat francés.

Vesètz l’escantilh :

DSK portada dels jornals franceses

E coma l’ai jà escrich, abans l’afar DSK èra conegut sonque per èstre lo director del FMI, coma s’aquel pòste èra pas politic e tengut per una casta mondialisada plan coneguda (e escrivi tanben pas ligada a la comunautat josiva, per evitar tot comentari sul tèma).

Avèm ara la fisença nacionalista francesa a la baissa, lo caval que deviá ganhar las eleccions es empresonat.

E tota la premsa mondiala ne parla ara, al meteis moment …

DSK Coberta generalizada LeDevoir 170511Image

Pels actes sexuals agressius, en Belgica, los avesques son fòrts per cobrir l’informacion … E aquí i a pas cap mèdia parisenc per ne far una comparason.

La FRANÇA es tocada a tres nivèls : – sa partidocracia, aquí la socialista, es puslèu fosca dins son sistèma de causida dels candidats per las eleccions de la clau electiva per rason d’un sistèma bonapartista, – al nivèl de las seunas elitas mondializada e financièra (lo cursus matematica e sciéncias politicas de França es tocat ! la finança mondiala pesca dins los cursus matematic francés per aver las seunas elitas), e tota representacion diplomatica francesa es ara desvalorizada (çò qu’es enfin una realitat mediatizada per un afar de cuèissas), – al nivèl de l’expression mondiala del nacionalisme francés, els que se vòlon la referéncia republicanista mondiala en l’amanag rdevath una pseudòdemocracia.

Lo títol de LeDevoir dona un espèr que l’afar durarà longtemps …

La portada de La Libre Belgique explica gaire, per contra dedins podèm legir causa qu’agrada pas en general als pòbles qu’an de pagar per las loras elitas e que veson sonque aquel cinèma electoral.

Image (2)

Uèi soi content : fRANÇA tòrna a sa plaça mondiala, lo ridicul que mata. E pas sonque per l’afar juridica que pesa sobre Strass-Kahn, mai tanben sobre una faiçon de viure sobre nòstra esquina de las elitas francesas (cambra a 2100 € per nuèit).

Uèi pensi a la femna qu’es estada agressada, e segurament es pas la sola dins aquestas situacions.

La presentacion de DSK per la justícia americana m’estona pas e la tròbi normala, vist la manièra que la justícia francesa tracta lo subjecte Yvan Colonna, coma presonièr politic sense cap dreit que la volontat del rei-president. Vist lo tracatament de totes los presonièrs politics bascos, bretons, e còrses, soi pas mal content de l’afar d’un exemple de l’elita francesa que «lutine» (segon Gérard Slama aqueste maitin sobre France Culture) França a son bon nivèl, lo mai bais.

Colonna procès SO 060511Colonna procès SO 050511

Yvan Colonna es l’oblidat dels mèdias parisencs … e çaquelà la justícia o supausada aital es a París coma del temps colonial.

Espèri qu’un jorn lo personal politic francés, tots amassa, serà condamnat per la justícia mondiala, per la gestion que fan de lor nacionalisme d’expansion parisenca, un malastre per l’umanitat.

-°-

Traïson socialista

DSK LeTelegramme 170511

DSK TheIndependent 170511 

DSK LeTemps 170511

DSK Spiegel 170511

Escotatz (picatz sul lògo) tanben la revista de premsa de :

France CultureE en Itàlia, son las eleccions municipalas que son en primièra pagina de l’actualitat :

eleccions en Itàlia L'Unità 170511

eleccions en Itàlia, o chaples al Nigèria :

afrique LeMonde 170511

Avètz tanben gaitat la publicitat sobre l’exposicion tolzana en lenga occitana ?

1 comentari:

Unknown ha dit...

Adiu,

Te fau escotar la revuda de premsa de 'queu mandin (17.05.2011 - 07:12) sus França-cultura. Es mai que plasent !

http://www.franceculture.com/emission-revue-de-presse-internationale-ce-que-revele-l-affaire-dsk-de-l-etat-de-la-france-machisme-

JP la rapieta