arcuèlh

dissabte, de juny 15, 2013

E ara, propaganda, La Setmana.

Lo setmanièr de la propaganda, La Setmana .... MarridaSetmana de la Propaganda esquerrista franchimanda ; mantunes an assajat de m’explicar que la redaccion aviá cambiat ; ai confirmacion ambe aquel article qu’i a pas encara lo sens critic dins la redaccion, i a sobretot l’avuglament esquerrista franchimand. Una rason de non pas èstre abonat.

La Setmana per la propagandapravdaPortada del plega-esquina setmanièr La SetmanaEs la Sant Joan, es pas lo temps de la MarridaJoana, mas es quasiment parier. Avèm la legida de l’article, sense cap recuol crític, sense cap vision del long tèrmi, La Setmana.

Es un “vòt istoric” pel sègle XXIen ; aquela istoricietat es la fauta totala de sens critic de la novèla redaccion de La setmana, èra pas melhor ambe l’anciana ; mas coma èra previst del res per la lei de l’ensenhament, es evident qu’es pas que la lei Deixonne actualitzada, donc es 60 ans d’occitanisme per res ! Pròva de faiçon clara l’estupiditat de l’occitanisme d’esquèrra.

Ai jà escrit sul tèma del comunicat de premsa del POC, lo setmanièr pravda ne fa lo resson exacte, sense levar un vergueta, sense sens crític (causa que cal al mens dins un jornal o setmanièr seriós). L’ai jà escrit dins un bilhet precedent.

Se cal legir estupiditats d’aqueste escantilh, val melhor non pas èstre abonat.

Avuglament militant

-°-

A l’oposat avèm, la realitat sul terrenh :

Vist a Bordèu

Caldriá veire aquò pertot ... e pas simplament imposar lo francés, en primièr, e donc un òrdre ierarquic, per las hèstas occitanas.

Aquitània