arcuèlh

dimarts, de juny 18, 2013

La cultura de dreita a Tolosa…

Lo ministèri de la cultura, perdon ministère de la culture, un foncionari, aprèp aver entendut l’explicacion de l’afar de las redevenças municipalas refusadas de pagar per Véronica Antonelli, questiona :”-es una comuna de dreita ?”

Es pas realament una comuna de dreita, vist que Pierre Cohen s’etiqueta socialista … e es acompanhat (fins ara) per EELV e lo PdG-PCF. Pel moment, sembla que lo filtre del secretariat general de la comuna de Tolosa, implicat dins l’afar, foncionèsse – donc la comuna es percebuda aital coma de dreita. Mas çaquelà una redevança municipala es encaissada per tota activitat de mercat, e la noveltat 2012 (jà!) es qu’ara enlà o faràn per las activitats culturalas, lo bèl cant tolzan dins Ostals Bèls tolzans, e privats, o dins las glèisas proprietats de l’Estat dempuèi 1789 (ça sembla) ? Rio Loco a pagat al redevança ? Véronica Antonelli emplega las cors interioras dels Ostals Bèls tolzans per practicar lo Bèl Cant tolzan (causa de la tradiccion tolzana e qu’emplena grandament lo budgecte cultural de Tolosa), e mostra, coma cal, las sonoritats oblidadas dels Ostals Bèls, los Ostals fabricats per las riquessas ancianas de la ciutat mondina. Alara una question es partida per la pòsta francesa aqueste maitin : Véronica Antonelli la pausa en letra al Président de la République, aquel que pensa a l’«exception culturelle», del costat de Bailà Àtha Cliath segon los mèdias mondials, pensa la polida excepcion coma sol ròtle de l’Estat francés en Euròpa. Es de dreita aquel president ?

Repression culturala

Perqué aquel acarniment per una redevança talament pichoneta, per una artista que trabalha l’imatge de la vila, e de mantunas autras vilas d’Occitània, e que trapa en retorn una administracion tolzana, sonque tolzana, qu’inventa redevenças per la castigar, per frenar una visibilitat tolzana mai granda ?

Tolosa : Question d’egò de tot escantilh dedins aquela administracion ?

O l’administracion de Tolosa trabalha per la promocion marrida de la vila mondina, n’es segur Pierre Cohen ? Perqué lo secretari de la comuna de la vila sembla participar del problèma ? (es Parisenc es aiçò ?). Perqué l’administracion –granda- de la vila còpia una idèa de Véronica Antonelli e oblida de lo far saber en retorn ? (totas idèas se pagan, mas quora son panadas, quí paga dins l’administracion tolzana, Pierre Cohen ?).

Tolosa : cloche-merle dans une commune de droite ?

Perqué Véronica Antonelli pagarà pas la redavança per un comèrci mudadís en vila tolzana, un expression artistica en vila mondina ; l’argument es lo meteis que l’argument portat a Brussèllas per las negociacions ambe los Estats-Units d’America : perqué la cultura es pas una mèrça ! Se sembla que l’administracion de Tolosa o aguèsse pas comprès, vist que son … de dreita ! EDR !!

Ignorance française 2

Pausèm çaquelà lo problèma, e la resolucion per una questionament prigond :

1 / es que l’administracion tolzana fabrica pas problèmas als elegits d’esquèrra per far ganhar las eleccions a la dreita tolzana ? (la dreita tolzana es informada del problèma, e o comprend pas tanpauc)

2 / es que nos sèm enganats, la municipalitat de Tolosa es de dreita, coma lo govèrn ?

3 / de quina manièra lo problèma, estupiditat administrativa tolzana, serà castigat pels elegits enganats, per las elegidas enganadaas, aqueles/as de Tolosa etiquetada a esquèrra ? An pron de poder politic los elegits e las elegidas en plaça per se far aubedir dedins l’administracion tolzana ?

4 / un afar qu’es, a priòri tolzan, se podriá, en causa de l’administracion tolzana, devenir mai que mondial ; e far imposar a la cultura, aquela «exception culturelle» talament prezada a París, una règla a l’americana, una règla de mèrça (e donc pagar una taxa municipala en foncion de la cara qu’agrada o pas a l’administracion ? Sèm tornat a l’Edat Mejan ? D’esquèrra ?). E donar rason a Barroso, donc : la comuna de Tolosa seriá reaccionària, per causa de la seuna administracion feudalista ?

excepcion culturala 2

Pauc a pauc, l’administracion tolzana parla, e sabèm melhor qu’aiçò es fabricat per un sistèma d’egò-administratiu tolzan, un estalinisme administratiu, una solidaritat entre femnas dedins l’administracion tolzana. Mas quora recebi un document qu’explica lo progressisme del Pastís Socialista Francés, soi emplenat pel rire !

confirmat la dreita es a Tolosa

-°-

Complement :

Res de veire