arcuèlh

dilluns, de novembre 11, 2013

11 de novembre occitan a Aniana

Lançat per think tang Iniciativas per Occitània, l’idèa de florit un monument als mòrts que i presenta una frasa en Occitània, a agradat a un grope de ciutadans occitans. E tres ciutadans d’Aniana i son venguts, sabi pas per quí son estats prevenguts. La promocion de la commemoracion occitana se faguèt a pichona dimension, per una simplassa pagina Internet sense voler realament despassar lo ròdol occitanista classic.

14h00 anuèch i soi estat e soi estat acompanhat de 15 personas volontàrias. Vaquí mantunas fòtos personalas :

20131111_14330020131111_142033

Soi estat d’aqueles.

-°-

Mantunes jorns abans soi estat a la famosa –jà- botiga de Macarel a Tolosa ; Denis Cantournet convidèt un fum de monde, o soi estat tres o quatre còps dins las seunas mandadissas, e segur a degut convidar los amics seus del Partit Occitan ; lo jorn de l’inauguracion i son pas venguts. Lo jorn de l’inauguracion ai près papiers de promocion de la botiga per las botar als endreits que l’occitanisme frequenta gaire ; serai mens volontari a partir d’ara.

I soi estat perqué pensi que la botiga farà un brave trabalh de difusion de l’èime occitan dins la vila mondina. Jà client de la meteissa carrièra lor an dit, es bona causa, e espèri grand succès per la botiga al delai del 1er de genièr de 2014.

Cap borrut que soi, a còps, m’arriba de passar dins la botiga novèla, e sovent m’arriba de criticar tanben l’occitanisme, e los occitanistas que son pas tanpauc los meus clients. Lo Macarel Shop es dubert.

20131011_122459[1]

E donc coma cal èstre correcte ambe las autras activitats occitanas de Tolosa, que fau rarament de publicitat a gratís, tot en me far escupir dessús quasiment sistematicament pels militants del POC, vaquí mantunas flors per illustrar la botiga indispensabla a los que lor agrada l’assegurança del Denis Cantournet quora critica l’occitanisme e que lor demanda, o exigís un article dins la premsa o dins un blòg.

Mas macarel quin aplomb, quin  aplomb en demandar, exigir, tot en criticar los eventuals clients occitans. Caldrà explicar tanben a la futura borgesiá occitana de respectar tanben los ciutadans, son pas totes del nivèl financièr de la familha POCociana de Cantournet Denis, un grand classic tanben.

Un pauc de modestia farà sempre de ben, a io, tanben, e a d’autres.

-°-

Un grand classic del Partit Occitan : la recuperacion del trabalh dels autres …. un autre exemple, Niça :

Un grand classic del POC