arcuèlh

dimarts, de novembre 26, 2013

Dels extremismes politics franceses

Un occitan de Marselha li agrada pas d'aver d'amics d'amics FB, del FN, de las municipalas 2014 present a Chastèurenard en Provènça ; proteccion politica, alara suprima lo contacte.

Un occitan de Marselha li agrada d'aver d'amics del FRONT nacional DE GAUCHE. dèu èstre content lo POC li agrada a ARTICS per far lista comuna. (veire l'article de La setmana)

Redaccion de La Setmana

Remarcatz lo tractament de l'informacion de La Setmana sul tèma ; la causa de l'Estat sobre l'occitan es un pichoneton article, alara que l'article sul FRONT nacional DE GAUCHE es mai amont e mai gròs, personalizacion o egò politic del David Grosclaude (!), remarcatz ... La Setmana pòrta-paraula de l'extremisme jacobin occitan !

Es la resulta de l'endoctrinament de las universitats en Occitània ? Sembla que òc, e aital podèm dire que sèm mal partit per aver un movement occitanista unit ambe aqueles extremismes franceses en Occitània.

La Setmana es devenguda en pauc de temps, tres annads mai o mens, lo jornal pravda del Front de Gauche entrista dins l’occitanisme. La pravda es utila de crompa, cal saber legir entre las linhas, mas la cal pus sanctificar coma utila, coma o ai poscut far un còp èra.

Bastir ! es aital present per èstre dinbs la linha editoriala de La Setmana sonque promòugut ambe las aligança d’esquèrra, estonant ! Bè non pas gaire … l’oblidança es tanben una linha editoriala. Bastir se trapa aital una gròssa manipulacion politica d’una persona per un egò dels gròsses. E l’egò aquel s’adoba de las idèas extremistas francesas basadas a Montpelhièr e que la FELCO e MarridaJoana ne son lo vector.

La Bona Maire Marselha

Jacobinisme vist pels Bascos

extremisme francés en OccitàniaExtremisme francesesFront de Gauche Jules Ferry discors