arcuèlh

dilluns, de novembre 25, 2013

Miquel de Palol es interessat per Occitània

Dins un encontre libresc e tolzan organizat pel CRL Midi-Pyrénées (un jorn portarà lo nom en occitan tanben), Miquel de Palol èra un pauc despistat perqué li fautava informacions sus l’occitan a Tolosa ; per astre, la productriça catalana de Veu dels Països Catalans a Tolosa, Mireia Baeta a presentat un militant occitan de Tolosa. La conversacion es devenguda un enregistrament que podrètz escotar en linha d’ara enlà. Es la fotografia de la situacion occitana ambe las basas seguras e seriosas d’un catalan Miquel de Palol que se questiona, un catalan que ne vòl saber mai sobre la lenga bessona occitana. Es tanben una fotografia independenta de la vida lingüistica e politica occitana, d’ara.

La conversacion se debanèt en occitan e catalan. L'o document audiò es brut e ajuda aital a veire la compreneson que podèm aver entre Occitans e Catalans.

Miquel Palol a Tolosa

Es clar que non podèm listar aqueste encontre dins l’istòria de las relacions occitanas e catalanas, mas es un moment de plaser pels dos pzersonatges de l’entreten, de la parladissa dins lo bar del palatz dels Congrès Pierre Baudís a Tolosa.

Entrevista es en ligam aquí

Nos cal plan mercejar totes los qu’an ajudat a l’entreten aquel, e donc sense oblidar l’Institut Ramon Llull que trabalha per la lenga catalana a l’Estat francés. Aquel Institut de promocion de la lenga catalan farà present la lenga al Festenal d’Avinhon en 2014. Es pietat de veire que las universitat francesa de letra occitana posquèsse pas i trapar un relai per poder ajudar l’occitan ; es pas fauta de volontat catalana, dels tecnicians de l’Institut Ramon Llull.