arcuèlh

dijous, d’agost 07, 2014

Cremar bandièra en directe a la television



Lo nacionalisme francés dins la boca del president Hollande avertisiá del dangièr del «separatsime» ; l'extrèma-dreita francesa (que s'amaga darrièr la signatura «FN», causa que damora de confirmar, sul monument destrusit de Salses) explica que «los Catalans creman bandièras francesas » (es faus). Anuèch un programa de television madrilenca, donc en Castilha e Leòn (Espanha), difusa en directe una cremacion de bandièra.

La bandièra estalada es una expression pacifica dels Catalans que vòlon l'independéncia. E sembla que son de mai en mai nombroses ... Alara, enfin la television espanhòla, legitimista, ne parla, e agís ambe violéncia coma sempre, coma se caliá assegurar l'aument del vòt independentista. L'estupiditat espanhòla es la melhora arma per ajudar a l'independéncia de Catalonha.








Nos podèm questionar bravament, quí pausa lo fuòc al problèma espanhòl en Catalonha ? Es mai o mens clar que son pas los catalans lo problèma, mas los que creman en directe bandièra, o los que fan mentidas per assegurar que l'enemic es dangierós.

La propaganda putiniana en Ucraïna tanben assegura mentidas per establir la guèrra. Aquela manièra d'establir las mentidas son causas tipicas de los que fautan d'arguments.


Alara quora un president de la «République Française©» parla dels «dangièrs del separatisme», el dèu pas saber çò qu'es lo separatisme en Catalonha, quí a separat lo pòble catalan en dos, nimai dèu pas saber qu'aital se plaça dins lo camp de l'extremisme de dreita que supausa una destruccion d'un monument d'informacion sus Catalonha (al nòrd), suls limits d'Occitània.

L'ignorança es la sola excepcion culturala francesa, o puslèu l'ignorança es cultivada sonque per los qu'an quicòm d'amagar, e que podriá castigar lo biais de pensar actual, elonhat de la realitat.