arcuèlh

dimecres, d’agost 06, 2014

URSSAF, “lo cròca sòus dels botigièrs”

Una informacion bailada per Le Canard Enchainé amerita un fum de comentaris sobre las finanças publicas…

URSSAF

Vau assajar d’esclarir pels botigièrs e ostalièrs que ne fan un discors sul tèma de las «cargas» que pesan sus las entrepresas. Vau assajar d’indicar de quina manièra lo jacobinisme se servís d’aquel sistèma per damorar en plaça, la prima de l’URSSAF annadièra ajuda.

Image (91)

Es evident que, pels ciutadans que coneisson pas pron lo sistèma, descodar serà complicar. Pauc a pauc, vau estiblir de quina manièra aquela informacion desperta l’engana politica jacobina.

L’URSSAF es una acronime per determinar LAS COTISAS que tot sistèma salariat a mestièr de pagar, es una assegurança per los que son en pencion, retirats, e que l’URSSAF paga lo revengut cada mes, al moment de la retirada. Donc quora l’URSSAF se dona de prima, es mens d’argent per las pensions, o eventualament l’abandon de la demesida de las cotisacions per las entrepresas. Aquel argent es d’una gestion patron e sindicats de salariats, e quora es pas possible l’Estat i plaça son nas. URSSAF es una entrepresa d’Estat que las decisions son parisencas, sindicats de salariats e patronats, levat per Alsàcia que lo sistèma es diferent, car lo sistèma de Bismark es estat installat abans que los Parisencs volguèssen copiar.

Las cotisas son improparament nommadas CARGAS pel patronat e pels mèdias, sobretot los jornalistas que sábon pas çò qu’es una entrepresa, ni lo sindicalisme.

La mission de l’URSSAF es la collècta de las cotisas salarialas e patronalas destinadas a pagar lo sistèma general de la Sécurité Sociale francesa e alsaciano-moselana. Las collectas son ligadas donc a una certana activitat d’emplec de las entrepresas, levat per l’Estat que ne paga pas. Mai l’activitat economia puja, mai i aurà de cotisas ; amai, per las pensions de retirada, se l’Estat paga realament çò que dèu a l’URSSAF (parisenc e alsaciano-moselan), los comptes se melhóran.

Cal remarcar que se las primas son bailadas per una melhoracion de l’eficacetat del personal de l’URSSAF, es principalament degut a una mecanica que fonciona melhor, e son entreten pel personal qu’es bon (sesvelhença de la frauda e los pagaments de l’Estat que son realament faits, sobretot), e pels foncionaris es normal d’entretenir coma cal una mecanica parisenca, la cambiar es lo ròtle del politic, e dels programas dels partits politics.

Quora la performança es presa en compte a l’URSSAF, es la constatacion que lo sistèma es plan coma cal (soi pas brica d’accòrd, mas prenèm aquela ipotèsi) ; e de cap manièra ligat a una performança individuala del personal, avètz jà visitat un burèu de l’URSSAF sobrecargat de trabalh ?

Donc, se la direccion de l’URSSAF decidís de bailar una prima annadièra, es mens d’argent pels remborsaments Sécurité Sociale, mens de prestacions pels vièlhs, e las cargas seràn mai gròssas per las entrepresas, e aiçò sonque per l’URSSAF parisenca, vist qu’Alsàcia causís sistematicament, non pas de donar prima, mas de repercutar sus las cotisas en las demesir. Es tanben per assegurar una patz sociala dedins l’URSSAF, benlèu… alara vòl dire que de solidaritat ne son pas brica conscients.

La prima «légale» es donc un pauc constitucionala al sistèma de mestresa del sistèma coorporatista francés, sindicats de salariats e patronat parisencs, contra las populacions que trabalhan dedins l’Estat francés (levat Alsàcia-Mosela donc).

République française 13

Aquel sistèma centralizat, coorporatista e dedins lo mercat-Estat-nacion França, nos engana e i a pas cap partits politics que vòl tocar al sistèma en demandar que cada region prenguèsse en man, cola en Alsàcia-Mosela, lo sistèma dels URSSAF, per estauviar en cotisas-cargas lo salariat, las entrepresas e melhorèsse los remborsament e las pensions. Cap partit politic a una linha del seu programa sus aquel tèma, alara l’URSSAF nos engana, e lo salariat de l’URSSAF s’engraissa…

Alara, la prima de l’URSSAF, amai d’èstre contra-productiva al nivèl de l’imatge, es tanben un instrument per assegurar que lo sistèma jacobin perdurèsse. Donc podèm confirmar, que lo deute de l’Estat francés, es pas gaire una prioritat pels coorporatisme de l’URSSAF, perqué ambe la prima se podriá tanben demesir l’endeutament … E l’endeutament, lo politic aurà de decidat d’o reglar ambe lo mercat dinerièr mondial ; aquela decision de prima per totes los salariats de l’URSSAF es clarament una guèrra economica de la supausada solidaritat d’Estat a totes los pòbles de l’Estat francés, salaritats e PME-PMI, artesans etc.

Se Le Canard Enchainé a botat aquela informacion en primièra pagina, es evident qu’ameritava una pichona explicacion.

URSSAF

-°-

Proprietat delegada del papisme, Corsega es jamai estada francesa abans la destruccion de sa republica per las tropas francesas.

Corsega es genovesa a partir de 1284