arcuèlh

dimarts, de juny 21, 2016

Carole Delga, copiat e pegar fabrica pas un discors

Aqueste maitin, Carole Delga presentava lo libre (qu'es simplament una presentacion Internet dels eveniments) de las animacions d'estiu 2016 per la novèla region LRMP. Se faguèt mantunes còps, « nos parla pas del novèl nom de la region » .... vertat es qu'èra de pauc d'importança ; la presentacion se voliá per la premsa, ambe la convidacion de mantunes actors subvencionats. Los fotografes èran presents, la premsa mens ; l'eveniment èra de pauc d'importança ; çaquelà lo discors valguèt son pesant de cacahuètes politics.

Tras la primièra segonda se podiá verificar que lo discors èra de pauc de tenguda, al mens Carole Delga l'aviá pas legit abans de lo donar en public ; senon perqué una error dins lo primièr comunicat de la region donent los títols dels vice-presidents, aquela error per la carga de la cultura èra reprodusida sense question : «cargada de la cultura e des lengas occitanas»  ; aquela fauta que lo Partit Occitan se pressèt de me dire coma una error de passatge, tòrna en junh 2016, donc sièis meses per non pas èstre corrigida ; e los elegits ecologistas presents i vesèron res, nimai lo public ! Es de dire l'ignorança d'aquel public que se tracha de desvolopar la politica culturala dels festenals de la novèla granda region.

Farai cort, car ai enregistrat lo famós discors estiuenc e lo contengut amerita linhas e linhas ... veire coma es estupide politicament en parlar de cultura.

Dins una partida del discors se parlèt d'« egalitat dels territòris » (verbiatge tecnocratic que vòl pas dire grand causa mas qu'emplena la pagina del discors), pel moment sabèm que pel deute de Montpelhièr sabèm que serà Tolosa que pagarà, e per l'egalitat (sus un exemple) sabèm ont es lo problèma del deficit ontologic de Montpelhièr ; gaitatz la mapa (subjecte ideal per l'egalitat dels territòris sonat dins un discors e realament pauc convençent sul papièr).

Sembla que lo clientalisme socialista de la region anciana de Montpelhièr, trapa aquí una exemple de deute escampilhat sense rasonament de budgecte. Donc per la novèla region, l'egalitat cridada dins lo discors de Carole Delga es sancierament faus, o una error politica de zo cridar dins un discors en camisetas d'estiu.

En matièra d'egalitat sabèm que l'opèra de Montpelhièr es subvencionat pel CR de Montpelhièr, ara Tolosa paga, alara que l'opèra de Tolosa, recept -fins ara- res del CR novèl, coma l'ancian.

Pel moment la politica de Tolosa es fabricada a Montpelhièr e Tolosa pagarà.

Fau remarcat tanben que sul site Internet que li fau gaitar per aver las autras informacions suls festenals, podèm notar que los foncionaris qu'an fargat lo site, sábon pas la geografia regionala de la region anciana de Miègdia-Pirinèus, per la novèla ... lo dobte plana encara :