arcuèlh

dijous, de juny 16, 2016

eURO2016 dona una idèa sul personal politic

eURO2016 ambe l'entitat d'organizacion, UEFA desfiscalizada pel sistèma politic jacobin, vos dona una idèa de quina manièra lo pòble dels ciutadans es considerat pel sistèma politic jacobin, en Occitània, o dins l'espaci politic vesin del nòrd.
E per aiçò plan melhor entendre, fau crompar lo numèro de junh de la revista alternatives économiques ; es çaquelà un pauc complicada d'aver, vist qu'i a pauc de numèro disponible en quiòsques.
Lo personal politic dins los estadis o per la santa République française a la folia de las grandeurs. Los mecènas son puslèu generoses, mas amb un passat pesuc ; un pauc coma lo pòble francés que paga l'Estat francés, mas delega sense realament castigar la representacion d'aver mal dirigir, mal gerit l'argent de totes, de la fiscalitat, e dels projectes republicans en plaça, tot en interdisent al pòble de pensar que los projectes son mal mensat pel sistèma politic. L'eURO2016 pròva simplament qu'un sistèma mafiós pòt aisidament profitar del sistèma ; e quora un sistèma mafiós, legalament pòt aprofièichar del sistèma, perqué un sistèma politic extremista o podriá pas tanben ?

En 1936, es lo partit NAZI, national und sozialist partei, qu'a capitat 30 % de vòts e panat al pòble alemand, la pensada e la vida democratica dels Estats germanics, centralizat pauc abans per una elita prussiana qu'aviá res de democratic, mas puslèu de l'ancian regime militarista prussian.

Donc quand legissèm Alternatives Économiques avèm totes los elements comparatius potencials, per assegurar que sèm pas gaire luènh de l'establiment d'un regime dictatorial en fRança.

Coma dins lo sistèma francés avèm partits que, pauc a pauc, son devenguts partits dels foncionaris del jacobinisme, lo sistèma politic es pus aquel que causís las linhas politicas de l'administracion ; ara l'administracion governa, e los mèdias son emplegats per endolçinar la pensada del (maissant) pòble, o dels (odioses) pòbles (sotmetuts o pas), coma Gobells o sabiá bravament far.

Vist que la presa fiscala es pus al nivèl de la grandeur de la fRance, es de dire de l'egò de l'elegit que la populassa dels electors e electriças causiguèt, lor cal demandar vassalitat al sector privat, sector que l'Estat central a installat, un pauc coma un Duc o Marqués èra installat pel rei per gerir un parçan del reialme, e sobretot crubar la moneda per el, puèi per ajudar lo rei. La vassalitat politica per las entrepresas se paga, non pas simplament en moneda, mas en sotmission e acceptacion de las letras dels lòbis per l'establiment de las leis, que son pus per totes, mas per una elita que dirigís la patz sobre son mercat-Estat-nacion.

La construccion o modernizacion dels estadis de l'eURO2016 n'es un exemple clar. E Occitània es particulament tocada (fòrça a Bordèu, un pauc a Tolosa, grandament a Marselha), especialament del costat de Niça, que podèm aital gaitar la destruccion d'un espaci agricòl productiu, prèp de la vila (essencial per la vida umana, donc podèm considerar que del minjar de la populacion s'en fóton, e piège vòlon que manjèsse mèrda sul modèl Mac Donald's), puèi sul tèma de l'egò, fau evidentament una avenguda per l'egò del mèstre Les Répoublicains que comanda, consequéncia una mòrta (es clarament una ataca dels ancians per frenar la transmission dels sabers). Bon aquò es pas novèl, car totas las zònas comercialas en banlègas de vila, son bastidas sus aqueles principis republicans franceses, e qu'an tanben servit a engraissar lo sistèma politic de la sotmission al poder de l'argent aisit. Lo sistèma bancari li agrada l'argent facil.

E pendent que se fabrica l'intoxicacion mediatica ambe los fotbolistas suls camps desnaturats, avèm esportius que desfiscalizan coma las multinacionalas que son esponsòrts o mecènas de l'afar, o coma lo personal politic del jacobinisme ; podèm parlar de màfia economico-politica ? Òc, avètz que de gaitar lo pargue automòbil dels organizadors ... e dels gardas particulars per i veire una granda similitud.

La fiscalitat es l'argent de totes, e la representacion politica deuriá èstre aquela que sap gerir aquela moneda pel ben comun, mas la representacion la causissèm dins una piscina polluada per la partidocracia o oligarquia politica del jacobinisme.

Pel moment la desfiscalizacion de l'eURO2016-UEFA servirà a salopejar las carrièras de las vilas que jà an pro pagat pels estadis polits, e per l'egò dels elegits en plaça.