arcuèlh

dijous, de juny 02, 2016

Los cònsols e l'Estat jacobin francés

Sus la ràdio d'Estat fRance CULture, lo cònsol de Carròs (Comtea de Niça, partida gavotina de la region administrativa fRancesa PACA) explica qu'en mai de boicotar la visita de François Hollande, president socialista de fRança, al congrès dels cònsols de fRança (convidat), e, en apondon, es favorable de l'excludir de la République, carton roge (arriba la metafòra amb l'Euro2016). Lo cònsol es classificat a esquèrra.
Sul tèma, politic, cal escotar tanben aqueste maitin lo bilhet politic de fRance CULture, lo bilhet que questiona, ont es passat la dreita, los conservators nacionalistas franceses (que ne fauta pas a Niça e endacòm en reial-republica de fRança) : ligam aquí.

Lo cònsol explica quicòm que me sembla pro clar, l'Estat es jacobin ! Mas la consequéncia sus la pensada politica s'espèra. I a pas que la candidatura de Christian Troadec per 2017 que portarà lo messatge de cambiament real sul tèma, mas cal comptar ambe las grandas dificultats politicas que lo jacobinisme a installat. Aital espèri las criticas del Congrès dels Cònsol de fRança, e espèri benlèu melhor dels cònsols d'Occitània.

Se l'Estat decidís de redusir de 30% la talha dels establiments immobilièrs publics (HLM), present en comuna de Carròs e donc aital la comuna de Carròs perdrà mai de 50.000 € per an de budgecte, es que lo poder en plaça decidís (jacobinisme, centralisme de la fiscalitat e de l'establiment de las leis) e que zo farà en foncion de sa vision politica ; mas la fauta es dels elegits locals qu'an lo 22 de setembre de 1792 (e lo periòde al entorn) an decidat sens que París podiá decidir de tot, lo tot politic, e notadament de la fiscalitat. Los elegits locals aqueles de la decentralizacion, son sonque un element de ... joguina politica jacobina.

La politica de reforma actuala de l'Estat, per la Loi Travail capita de decentralizar dins l'entrepresa (amb un metòde tòrt), mas pas un mot sus las possibilitats de cada region de gerir la Loi Travail, pas un elegit del Parlament l'a en cap, pas un l'a dins lo programa politic nimai dins lo biais de pensar la reforma.

E lo Partit Occitan comunica per èstre contra (per se plaçar dins lo camp de la contra-reforma) mas dona pas un pista per la reforma.

Es parier per la fiscalitat, la sindròma lengadociana del castèl de Castries es encara en cap, en tèsta politica. Quand lo Languedoc, sense parlament (interdit pel rei dels Francs), èra simplament una zòna fiscala, zòna que foncionava aital (e que la dreita conservatriça jacobina nos vòl donar coma nom de region !) : lo rei nommava un amic en cap de la zòna, lo seu ròtle èra de crubar la talha, los impòsts, e de ne tornar quand lo rei ne necessitava, senon sovent podiá aver un risc, perdre lo cap, es pas una metafòra; 1789, a donat al rei-republican lo sol ròtle de crubar la talha, e donc de la centralizar sonque en favor dels Parisencs, aital se podràn finançar jòcs de tot escantilh, fótbol o olimpics.

S'espèra los grands jorns tolzans que la pèira tombava suls ....


Lo cònsol de Carròs vòl boicotar lo president en visita, mas benlèu que li cal pensar de boicotar la santa republica qu'escana la Comtea de Niça dempuèi 1860. E benlèu que l'idèa traversariá tot l'ensemble d'Occitània que -aquí- me sembla una bona idèa...
Se pantaissa Niça coma un Mónego d'Occitània ! Se pantaissa una presa de consciéncia de Niça que se fan enganar per la santa République française.

Dins lo bilhet de fRance CULture, se questiona sus la dreita, la dreita de Niça tot parier, e lo programa de la dreita jacobina ; e ben val pas melhor que lo programa Front National sul tèma. car los OCCITANS -de Niça a Bordèu- seràn sempre LES DINDONS DE LA FARCE tant que seràn pas conscients que París lor pana la libertat democratica en lor refusar una fiscalitat pròpria e una gestion politica prèp de las necessitats dins l'organizacion del trabalh, luènh de las lunas sindicalas, o de las pensadas politicas dels militants dels partits conservators qu'avèm en plaça (atencion lo conservatisme es ligat al jacobinisme).

Lo progressisme en fRança es la destruccion del jacobinisme, lo demorat es un conservatismec de totas las colors.

 Es que fau córrer dins los cementèris de las errors politicas jacobinas ? Òc ! Fau fugir al pus rapid. Nos van negar per incapacitats (lo sistèma jacobin en entièr) dins lo mesclum mondialista qu'an sempre favorizat tre la debuta de la conquèsta d'Occitània, en passat pel colonialisme republican, mas en matar una granda partida de la populacion occitana dins guèrras sempre en favor d'una plutocracia politica republicana francesa.
 
_°_
E coma fRança CULture ne parlarà pas :