arcuèlh

divendres, de juny 10, 2016

Positivèm la màfia UEFA e l'Euro

Se fau positivar l'EURO2016, faudrà pensar URO2016. Quitament l'urina pòt aver una utilitat medicala....

Los que son prèp dels Estadis de l'Euro2016 [please split-it in english sounds] auràn segur vist los trains de sénateurs [please split-it with bankers sounds] que l'organizacion fotbolistica a portat en vila, aital avèm una idèa coma aquel grand monde, elitocrata mondialista e parisenc, se pensa dins la societat actuala e en Occitània (coma los blancs dins las colonias africanas), e los collaboradors tolzans ne son ufans (pietadós). Alara ma patologia vomitoriala es politica, cap mestièr de mètge per o saber : de quina manièra se podrà assumir aquela politica d'arrogança de moneda dins un monde actual que la crisi tòca totes los budgectes publics, o al mens nos o vòlon far creire ? Vertat que la fe es republicana dita laïca e francesa ! ( ai plan escrit fe, car dins lo Hauts-de-fRance fa benesir los cavals pel primièr avesque catolic que passa, es la laïcitat republicana vist pels Parisencs), la republica donc es granda d'esperit, e sobretot indivisibla, e a pas sonque la prefectorala per ne fa la promocion, i a tanben l'espòrt nacionalista francés, lo fótbol d'anuèch Euro2016.
 
Ièr un conselhièr municipal de Bordèu punteja dins un bilhet FB son punt de vist sus l'afar e pensa, el a istòria politica en cap, sempre, punteja lo ròtle de Léo Lagrange, un òme politic vengut d'Occitània, nòrd-Gironda justament, dins la paisseièra entre Santongés e país de Bordèu.
  
Ieu ai pas oblidat qu'un Léo Lagrange, a la republica de la non-oligarquia, la pensava bona pel pòble occitan ; e justament pel pòble occitan, coma mon grand-paire, el tanben es estat a Dunkirk pèrdre en nom de la ierarquia de l'armada republicana francesa. Fau commemorar tanben las desfaitas francesas, farà de bona potinga politica al pòble occitan.

Çaquelà dins lo bilhet de Bordèu, se parla de caporalizacion de l'espòrt, es segur una vision estraita de la santa republica francesa que, dempuèi Napoleon e las guèrras als pòbles europèus, a fabricat un sistèma militarista francés que l'espòrt n'es sonque una pichona partida, mas plan utile per l'oligarquia, la plutocracia, l'espòrt a remplaçar la sang blava de l'ancian regime. L'espòrt es devengut caporalista, militarista, per esséncia divina, per esséncia republicana, e la bandièra francesa i es plaçada a totes los cantons, la Marseillaise, cant sanguinari e tanben cant de la batalha de Valmy, i es cridada per aumentar la violéncia del concepte de la pacifica République française, la pòdi plan dire pacifica vist que la díson laïca e fan benesir la polícia a caval pel primièr avesque que passa.

Me sembla donc important de recordar Léo Lagrange, coma Pierre Hurmic, avocat a Bordèu : 
Mas pas per la piscina qu'es a costat del Canal du Midi, prèp de Marengo a Tolosa, mas per donar tanben la traduccion occitana de la frasa del bilhet politic d'en Pierre Humic :

Dins una publicitat per FB, la FIFA explca que los «fan zones» [Split-it ambe l'accent de la màfia de Liverpool] seràn lo camp dels sordats de Dunkirk, la desfaita d'una armada anglesa o francesa, e la ierarquia se ne sortirà lo cap levat en portar l'armada aquela coma esclau-obrièr-afidats als poders germanics de tendéncia nazi.

Nòstre batalha democratica es l'Euro2016,  
a Tolosa, Bordèu, Marselha e Niça;
es alara lo Dunkirk de nòstra generacion.
 
 E BEIN espòrt difusa, una cadena que lo proprietari es luènh d'èstre un democrata ! Vist que sèm en guèrra, los bars auràn ges la possibilitat de difusar al grand public (donc caldrà pagar a la dictatura qatarí, aquel qu'es lo «polit e gente» financièr parisenc del jacobinisme !), las zònas dels aficionats (dels motons) serà camp de concentracion dels motons, afidats qatarís, coma del temps de la granda invencion republicana francesa dels camps de concentration que fau pas critica car «per l'epòca èran d'invencion d'una granda modernitat» segon un istorian nacionalista francés entendut sus fRance CULture la setmana passada, pòrta un nom coma la filosòfe Simone Weil, mas o amerita pas.

Quand se libèra un granja de motons (la «fanzone» en anglés dins la semantica eURO2016), la jòia se podrà veire, mas lo contra-ròtle de sortida es sempre dobtós per la patz sociala. Tot aquò tanben me dona enveja d'escapar d'aiga URO2016 suls organizadors sotmetuts de la caporalizacion, a la militarizacion del fótbol, e de l'enbestiassament de las populacions.

L'equipa de fRança sembla talament als mercenaris que lo Duc d'Aquitània e son Parlament an vist arribar en 1453, e que la desfaita foquèt amara per la dignitat manténer.