arcuèlh

divendres, de juny 03, 2016

France Télévision = censura permanenta

A la fin del mes de mai, la premsa mondiala èra a l'inauguracion de la ciutat del vin a BORDÈU (jà escrit dins un bilhet recent ambe lo jornal The Independent en seguida sus aquela pagina de blòg), tot lo monde del vin èra present, e quitament lo mai grand beneficiari de las resorgas fiscalas del vin, l'Estat francés (e que retorna a Bordèu pauc d'aquela moneda) ; qui representa l'Estat francés ? Lo seu president e la representacion politica que l'ensemble dels ciutadans occitans, malgrat d'èstre pas respectats, son representants per els. La representacion accepta que lo monde de la quimia posquèsse matar a pichon fuòc la populacion encausa d'emplec dels pesticids en viticultura.
La connivéncia de las autoritats politicas francesas s'en va cotria ambe lo mitan del vin de Bordèu (afidat del poder en plaça, sistematicament), mitan qu'ajuda grandament al desvolopament de la mòrt per pesticid dins los vinhals de Bordèu ; e la mòrt mata tanben los païsan viticultor, o los emplegats dels grands châteaux.
Donc avèm sabut que la CGT manifestava a l'inauguracion, que Juppé (lo cònsol landés de Bordèu) e lo president elegit de Corrèsa escambiava un gòt de ... Champagne en país de Bordèu (!) ; aquò -res qu'aquò- es de lèger majestat ducala d'Aquitània, e pòble d'Occitània. Car ambe lo Champagne, avèm en Occitània, un grèu problèma, un grèu deficit politic istoric, dempuèi lo primièr finançament de las tropas d'inquisicion dinca la concurréncia liura e non-destornada dels cremants occitans, blanqueta o clareta.
E segur dins lo gropeton de manifestants dabant l'ostal del vin a BORDÈU, i a monde qu'an pagat la redevança de television, imposada per l'Estat jacobin coma una aisina de manipulacion d'informacion obligatòria e que de tot biais respectarà jamai la carta audiovisuala imposada pels politics per assegurar los ciutadans que seguisson la moneda publica e lo seu sanitós emplec, per illusion manténer.

Mas per èstre ben informat es plan aquela cadena publica, d'Estat, qu'es supausat donar tota l'informacion, e donc fau benlèu gaitar de mai prèp, e Internet es alara utile; per la television privada (!), çaquelà, se comprendrà melhor que fosquèsse muda, vist qu'es pagada per la publicitat. Tornarai escriure que malgrat l'abséncia de publicitat del vin a l'antena de las televisions, l'informacion sus la manifestacion contra los pesticids en viticultura, es pas estada mençonada. Lo subjecte es tabó, e dons la television d'Estat a integrat l'afar, per non pas èstre interdita de tot seguiment de las manifestacions ligada al vin de Bordèu... autocensura d'Estat per fRance Télévision, donc.

Lo mitan del vin de Bordèu a pro de poténcia politica per èstre acceptat coma primièra pollucion al pè de las escòlas d'Aquitània ; subjecte dolorós quand se tòca a las escòlas, mas concretament la perturbacion medicala dels pesticids aurà pas cap limit e s'atidarà pas a las escòlas dels subjectes dels reis-representants republicans franceses. Lo programa de france 2 television suls pesticids es estat lèu oblidat, e la sotmission als potents lèu assimilat per las redaccions de tot escantilh ; lo fenomèn amianta lèu oblidat tanben.

Per la dròga dels fotbalistas, del monde del tennis, del rugbí, o del ciclisme, lor caldrà far fisença tanpauc/tanben ?

Mes amis, il faut bien vivre selon l'article 2 de la sainte constitution parisienne, quitament se al cap de la vida aquesta i a la mòrt orquestrada per la produccion sense gaitar res de las consequéncias per l'umanitat.